LES EPIDÈMIES A LES ILLES BALEARS ES PRESENTA A CAN LLOBERA

166
Portada del llibre de Pere Salas i Joana Maria Pujadas sobre les epidèmies a les illes Balears que presentarà el metge Martí Cladera, aquest diumenge, a can Llobera.

Aquest diumenge 5 de setembre, a les 12 hores, a la Biblioeca municipal de Can Llobera, a la plaça Vella de Pollença, es presentarà el llibre Les epidèmies a les illes Balears (1800-2020) dels doctors en Història, Joana Maria Pujadas-Mora i el pollencí Pere Salas-Vives.

La presentació anirà a càrrec del metge pollencí, Martí Cladera Cifre, a més dels autors.

Les epidèmies a les illes Balears (1800-2020) és un assaig l’objectiu del qual és apropar-se de manera sintètica “a les principals epidèmies que han afectat les Illes Balears en l’època contemporània, entre el 1800 i el 2020. S’hi analitzen l’abast i la mortalitat, i també les causes i conseqüències, amb el benentès que tota epidèmia va més enllà de la sanitat i afecta l’economia, la política i la societat en conjunt. Al capdavall, el coneixement dels brots epidèmics del passat ens permetrà de valorar amb més precisió l’actual epidèmia provocada per la Covid-19”, apunten des de l’editorial Documenta que ha editat el llibre.

Ben conegut a Pollença, Pere Salas Vives és historiador, autor de diverses publicacions entre les quals «Libertad y/o derecho a la vida. El resguardo sanitario durante el primer liberalismo», a la revista Historia Social (2010) o «Epidemias y comercio (i)lícito en el sur de Europa: Mallorca, siglo XIX», a la revista Investigaciones de Historia Económica (2020).

PUBLICITAT

Per la seva banda, Joana Maria Pujadas-Mora és també historiadora i autora d’articles com «El cólera como conflicto y factor de legitimación. Palma 1865», a la revista Ayer (2016), «Cordons sanitaires and rationalisation process in the Southern of Europe (Nineteenth century Mallorca)», a la revista Medical History (2018), i del llibre La lluita per la vida. Administració, medicina i reforma sanitària (Mallorca 1820-1923) (2014).

Les epidèmies a les illes Balears (1800-2020) de Pere Salas Vives i Joana Maria Pujadas-Mora forma part de la col·lecció Quaderns d’Història Contemporània de les Balears. El llibre té 60 pàgines i val 10 euros.

PUBLICITAT