LES ALTES PER COVID-19 SUPEREN ALS NOUS CONTAGIS, I BAIXEN FINS A 67

547

La coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero, informa que entre el dimecres 28 i ahir, dijous29 de juliol, es varen diagnosticar 16 nous contagis de coronavirus i es donaren 23 altes. Per tant, el nombre de casos actius al municipi de Pollença se situa en 67infeccions per SARS-CoV-2.

Des que a finals de juny es detectaren nous contagis després de més d’un mes sense casos actius ni noves infeccions per SARS-CoV-2, al Centre de Salut de Pollença realitzen entre 40 i 50 proves diagnòstiques.

Les persones que donen positiu a aquestes proves, però també aquelles que han estat diagnosticades a clíniques privades, reben l’atenció del Centre de Salut per saber com evolucionen.

Les dades de la Conselleria

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut, la incidència al municipi durant els darrers 7 dies ha estat de 61 casos d’infecció de SARS-CoV-2, mentre que la incidència a 14 dies, de 101 casos. Per tant, la incidència acumulada a 7 dies és de 366’2 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la incidència acumulada a 14 dies és de 606’3 casos per 100.000 habitants.

PUBLICITAT

Segons la mateixa Conselleria, al municipi de Pollença i des que es va declarar la pandèmia, hi ha hagut 849 casos de coronavirus.

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

Sancions anti-botellot

El cap de setmana passat entraren en vigor les noves sancions anti botellada. Qui vulgui fer aquesta pràctica s’enfrontarà a una sanció de, com a mínim, 1.000 euros. Si algú fa botellot saltant-se la quarantena per ser contacte estret, la multa serà de, com a mínim, 2.000 euros, i si és positiu per COVID-19, d’un mínim de 5.000 euros.

Ja s’han registrat més de 30.000 denúncies i dels expedients que estan en tramitació s’han fet propostes de sanció per valor de de més de 7 milions d’ euros.

Algunes propostes de sanció molt greus que s’estan tramitant, com és el cas d’una sanció de 150.000 euros contra una cerveseria de la Platja de Palma per incompliment de l’aforament, 200.000 euros contra un establiment turístic d’Eivissa per comercialització de festes i reunions amb aglomeracions, 120.000 euros contra un establiment turístic il·legal a Palma i dues sancions de 120.000 euros cada una contra un local de restauració a Eivissa per incompliment d’aforament i festa il·legal.

PUBLICITAT