L’ENCESA DE TALAIES ES TORNA VIRTUAL A CAUSA DE LES NOVES RESTRICCIONS

204

Primer va ser la previsió meteorològica que va obligar a ajornar l’acte d’Encesa de Torres i Talaies pels Drets Humans. Del 9 de gener es va passar al dissabte 16 de gener. Però la greu situació epidemiològica i les noves restriccions han obligat als organitzadors a suspendre l’encesa presencial i a cercar alternatives virtuals per mantenir viva la flama de l’esdeveniment.

Per tot això, el 16 de gener, des dels perfils de xarxes socials de les entitats i administracions que impulsen els diferents punts d’encesa de torres, talaies i talaiots pels drets humans es publicaran fotografies d’espelmes enceses en diferents punts. Així mateix, s’anima a la ciutadania a publicar les seves fotografies d’espelmes enceses amb l’etiqueta #EncesaPelsDretsHumans des de les seves cases. A més, als diferents perfils institucionals es publicarà un manifest que ha preparat l’escriptor Biel Mesquida.

A l’acte que s’havia programat per enguany, per precaució s’havia eliminat el cant pels drets humans i s’havia proposat no cantar el “Viatge a Ítaca” de Lluís Llach, com sí que s’havia fet als actes dels anys anteriors. Però sí que tot estava preparat per encendre senyals de fum i foc a 58 punts de Mallorca, Menorca, i com novetat d’aquest any, de Castelló (Comunitat Valenciana).

Cal recordar que la iniciativa va néixer fa quatre anys des de l’IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques. La direcció insular de Patrimoni del Consell de Mallorca n’ha assumit la coordinació dels diferents col·lectius implicats.

PUBLICITAT

A l’organització de l’edició de 2021 han participat Consell de Mallorca, Amnistía Internacional, l’Institut de Marratxí i el Fons Mallorquí de solidaritat i Cooperació.

PUBLICITAT