L’empresa de l’Hotel Formentor convida als pollencins al pàrquing, que és de titularitat municipal

626

L’empresa Inmobiliaria Formentor SAU ha fet públic un comunicat en el que explica que els pollencins podran aparcar gratuïtament “al seu establiment”, és a dir, a l’aparcament de Formentor, a partir de dia 1 de juny. Segons el comunicat, aquesta mesura s’ha pres després d’arribar a un acord amb l’Ajuntament de Pollença, qui també ho ha compartit al Facebook de la corporació congratulant-se per les “bones notícies”. Per poder-hi aparcar sense pagar caldrà agafar el tiquet a l’entrada igual que els altres vehicles, i a la sortida mostrar el DNI, un certificat d’empadronament al municipi i demostrar la titularitat del vehicle.

“Te roben la cartera i te conviden a cafè”

Aquesta mesura ha rebut nombroses crítiques a les xarxes socials pel fet que Immobiliària Formentor continua explotant l’aparcament de Formentor, tot i que aquest és de titularitat municipal des del mes de juny de l’any 2021. De fet, la donació de l’aparcament al municipi era una de les condicions que es signaren Ajuntament i propietat a canvi d’obtenir la llicencia d’obres per a l’hotel.

Tot i això l’empresa va continuar explotant l’aparcament a al·legant que tenien una llicència d’activitats del 1999, però aquesta va ser revocada per decret de batlia, signat per Andrés Nevado, el passat 23 de desembre del 2022. Al decret es donava un termini de deu dies a l’empresa per abandonar l’aparcament i posar-lo a disposició de l’Ajuntament. Posteriorment l’empresa Inmobiliaria Formentor va interposar un recurs contenciós contra el decret de batlia que està pendent de ser resolt per l’administració de justícia. Mentre això passa l’Ajuntament ha acordat amb la propietat deixar aparcar als pollencins, però la resta de la recaptació serà per a l’empresa explotadora,una recaptació que segons denúncies dels partits de l’oposició estaria al voltant del milió d’euros anuals.

“Electoralisme de manual”

Podem Pollença ja ha criticat la mesura anomenant-la “electoralisme de manual” ja que expliquen que “s’arriba a un acord amb una propietat que ha denunciat judicialment la cessió del propi terreny de l’aparcament. S’arriba a un acord amb una propietat que explota l’aparcament sense cap tipus de llicència d’activitat. I s’arriba a un acord que en qualsevol moment, pot tombar-se perquè, recordant el que va succeir a Sóller, no es permeten preus diferenciats per a persones residents i no residents, a causa de normativa Europea”.

PUBLICITAT

D’altra banda, Més per Pollença ha anunciat que denunciarà a la junta electoral l’ús partidista de les xarxes socials per part de El Pi/Tots i que afegiran a la denúncia el darrer post publicat on es donen l’enhorabona per haver arribat a un acord amb l’empresa Inmobiliaria Formentor.

Dia 1 de juny comencen les restriccions

D’altra banda, dia 1 de juny entraran en vigor la regularització d’accés a tota la carretera de Formentor des del Port de Pollença. Enguany com a novetat s’instal·larà una barrera física a l’inici de la carretera, al costat del camp de futbol, que només s’obrirà quan hi hagi places lliures a l’aparcament o pels usuaris que tinguin autorització prèvia. Els residents a Pollença hauran d’esperar exactament igual que la resta de vehicles. Les autoritzacions per passar per creuar la barrera sense haver d’esperar que hi hagi places lliures a l’aparcament s’hauran de sol·licitar amb tres dies d’antelació, com a mínim.

A més, el Consell de Mallorca ha anunciat la contractació d’informadors que estaran situats al costat de les barreres per ajudar als usuaris despistats. També s’instal·laran càmeres i panells informatius.

PUBLICITAT