L’AVPP I ARRELS MARINES IMPULSEN TALLERS D’EDUCACIÓ AMBIENTAL

185

L’Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP) i Arrels Marines han fet possible que, durant els mesos de maig i juny, alumnes de diversos centres educatius del municipi, participin en uns tallers d’educació ambiental l’objectiu dels quals és conscienciar l’alumnat sobre la necessitat de preservar el medi marí.

A través d’una nota de premsa, l’AVPP consideren que aquest objectiu “és fonamental”. Per això, aquest curs, han impulsat diverses activitats impartides per Arrels Marines. Concretament, s’han realitzat tallers i sortides de camp durant els mesos de maig i juny, als quals han participat alumnes d’Educació Secundària Obligatòria del Centre Concertat Monti-Sion i alumnes de quart d’ESO de l’Institut d’Educació Secundària Guillem Cifre de Colonya. Per altra banda, durant el mes de maig, els alumnes de primer de Batxillerat de l’IES Guillem Cifre de colonya, varen fer un taller dins l’aula amb Arrels Marines.

Aquests tallers d’Arrels Marines van des de l’educació ambiental fins a la conservació marina i ciència ciutadana. A més a més, estan enfocats a conscienciar els més joves sobre la situació actual de la Badia de Pollença i la problemàtica que pateix.

Excepte en el cas dels alumnes de Batxillerat que només varen fer una sessió, aquests tallers s’estructuren en dues sessions per grup; una teòrica que s’ha explicat dins l’aula i una sessió pràctica a la platja dels Tamarells.

PUBLICITAT

A la platja, els alumnes han experimentat amb els conceptes adquirits dins l’aula com ara, per exemple, de quina manera s’ha de tirar un transsecte per mesurar densitat i la cobertura de micròfits marins o comunitats de peixos. També els varen donar unes pissarres subaquàtiques i els varen demanar que traguessin els seves pròpies conclusions observant el fons marí.

Arrels Marines és una organització local, construïda per gent de les Illes que tenen una passió conjunta: l’amor per la mar Mediterrània.

PUBLICITAT