L’avenc del Puig ha de quedar ben net, “costi el que costi”

519
Foto de família dels voluntaris que participaren aquest cap de setmana a la neteja de l'avenc del Puig. Foto de l'organització.

Aquest cap de setmana passat, el grup de membres federats a la Federació Balear d’Espeleologia (FBE) que, pel mes de juny, va convocar les primeres jornades de neteja de l’avenc del Puig, es tornaren posar al capdavant d’uns segona jornada per buidar de brutícia aquesta “cavitat desconeguda” i insistiran tantes vegades com facin falta, perquè l’avenc del Puig quedi ben net, “costi el que costi” asseguren.

I és que “encara ens queda molt per fer”. De fet, “ens trobam a un punt on es superen els càlculs que vam estimar en un inici, però que no ens decepcionen, ja que la topografia inicial no era clara i ens trobam quasi “una cavitat” desconeguda. Tothom té ganes d’arribar al fons costi el que costi sempre i quan tenguem suport per part de les institucions”, afirmen els organitzadors.

Foto dels organitzadors.

Una cadena humana

Entre dissabte i diumenge, dies 16 i 17 de setembre, una cinquantena de voluntaris participaren a aquesta jornada de neteja durant la qual es varen treure 8 metres cúbics de brutícia i 3 metres cúblics de vidre. Entre una cosa i l’altra, “s’ha aconseguit baixar prop d’1’75 metres” el nivell de brutícia acumulada dins l’avenc del Puig.

Foto dels organitzadors.

A més de les mans voluntàries que formaren una cadena humana per devallar les senalles emplenades amb la brutícia de l’avenc fins a la Bretxa, aquesta vegada han comptat amb “tres moto-orugues”, així com també “amb una grua mòbil a politges (tot manual en no comptar amb energia) i una barra fixa, amb la qual cosa comptaren amb 2 punts d’extracció”.

PUBLICITAT
Foto dels organitzadors.

Com durant el primer cap de setmana de neteja, aquesta segona tongada es va desenvolupar amb molt bon ambient que, a parer dels organitzadors, “és la clau del projecte”. Per això mateix, “ja ens posam en marca per a les pròximes jornades” asseguren.

Foto dels organitzadors.

Xisco López, Rafael Llompart i Pedro Vicens són els membres de la Federació Balear d’Espeleologia que impulsen aquestes jornades de neteja a l’avenc del Puig. Per dur endavant aquesta tasca, compten amb la col·laboració de l’ajuntament de Pollença, Protecció Civil i Obreria del Puig, així com també de la pròpia Federació Balear d’Espeleologia i de les empreses Potencia, Fredmobil i Imprenta Esment.

Foto dels organitzadors.
Foto dels organitzadors.
Foto dels organitzadors.
Foto dels organitzadors.
Foto dels organitzadors.
Foto dels organitzadors.
Foto dels organitzadors.

PUBLICITAT