L’ASSOCIACIÓ DE MÚSICS COMENÇA UNA NOVA ETAPA AMB JAUME CERDÀ AL CAPDAVANT

630

En mig d’una cinquena onada de contagis, l’Associació de Músics de Pollença comença uns mesos de gran activitat. De fet, el dimecres passat començà el Cicle de Música Desconfinada, i demà començarà el cicle de concerts Els dimarts a Ca n’Escarrinxo. “Aquests concerts seran tots d’asseguts i s’aplicaran tots els protocols. Però si continuen pujant els contagis, passam pena d’haver de suspendre”, confessa Jaume Cerdà, nou president de l’Associació d’ençà que el mes de gener va substituir a Pol Font. Al capdavant de l’Associació, l’acompanyen Bartomeu Reig com a tresorer i Pep Aspas, secretari.

Actualment l’Associació de Músics compta amb 70 músics associats i sis locals d’assaig situats a l’antic cap de futbol de Can Escarrinxo, on setmanalment assagen una trentena de grups. Durant anys, l’Associació s’ha dedicat principalment a la gestió d’aquests locals, però des de l’anterior directiva s’ha anat incrementant l’activitat oferint més quantitat de música en directe. Ara, tot i les circumstàncies, Jaume Cerdà aspira no només a seguir incrementant aquesta activitat, sinó posar en marxa altres projectes que converteixin Pollença en un referent de l’escena musical balear.

Música desconfinada

Enguany és el segon any que es fa el cicle de Música Desconfinada, una sèrie de concerts a l’aire lliure que té per objecte no només oferir actuacions als músics, sinó ajudar al sector de la restauració del municipi. El cicle començà dia 30 de juny i en total s’oferiran 80 concerts en 10 setmanes. Els concerts s’oferiran a vuit punts, repartits entre Pollença (pl. Major, pl. dels Seglars, ca les Munares i font del Gall), Cala Sant Vicenç (cala Molins i cala Barques) i el Port de Pollença (pl. Miquel Capllonch i oficina de Turisme). Pel que fa a les mesures sanitàries que es prendran per aquests concerts Cerdà explica que no creu que hi hagi cap problema, ja que és un tipus de música tranquil·la destinada a fer ambient, però si en algun moment creassin massa acumulació d’espectadors, els músics deixarien de tocar.

Els dimarts a Ca n’Escarrinxo

El que sí que és una novetat d’enguany, és el cicle de concerts Els dimarts a Ca n’Escarrinxo, que comença demà amb els concerts de Mr. Hak, Fuaka i Jaume Mas and the Gardeners. Cerdà explica que han creat enguany aquest nou cicle de concerts per donar cabuda a tots aquells grups que, per estil, no tenen cabuda al cicle de Música Desconfinada. És a dir, grups amb un estil de música més moguda, grups més novells, grups amb formacions més grosses, etc. Aquests concerts seran tots els dimarts entre les 19 i les 21 hores. Cerdà diu que s’ha triat aquest horari per evitar que hi hagi una animació excessiva. I és que des de l’Associació de Músics són molts conscients de tots els protocols que s’han d’aplicar. De fet, aquests concerts seran d’asseguts, amb taules, i les begudes s’hauran de demanar i consumir a les mateixes taules. L’aforament serà aproximadament d’unes 100 persones i es podrà reservar lloc enviant un email a reserves.amp@gmail.com. Els que hi vagin sense reserva entraran per ordre d’arribada i se’ls assignarà un lloc dels restants, i no es podran moure de la taula ni mesclar-se amb els altres grups. A més, s’agafarà el nom i DNI de totes les persones que entrin al recinte.

PUBLICITAT
Jaume Cerdà "En només 10 setmanes a Pollença hi haurà més de 120 actuacions, i això no passa ni a Barcelona, ni a Berlín"

Convertir Ca n’Escarrinxo en un centre de cultura

Però aquesta nova junta directiva ha entrat amb força i té molts altres objectius a curt i llarg termini. “Hem estat arreglant i pintant els locals d’assaig i ara, que sembla que l’Ajuntament comprarà ca n’Escarrinxo, volem aconseguir que no només sigui un lloc d’assaig, sinó que es converteixi en un lloc de cultura viva. Una espècia de Factoria de So, un lloc on tot l’any hi hagi una programació d’actes culturals” explica Jaume Cerdà.

Socis no músics

Cerdà explica que un altre dels projectes que volen posar en marxa és començar una captació de socis que no siguin músics, i que en certa manera, funcionin com a mecenes dels músics de l’associació. Aquests socis tindrien preferències a l’hora, per exemple, de participar dels concerts o els assajos dels grups associats.

Banda, Escola i Associació…

D’altra banda, Jaume Cerdà explica que en aquesta nova etapa vol impulsar una major col·laboració entre les diferents entitats musicals del municipi. “Jo que estic als tres llocs voldria unir més l’Escola, la Banda i l’Associació. De vegades veig com hi ha grups que cerquen, per exemple, un violinista, i ni cauen en el fet que a l’escola de música n’hi ha. Es tracta, al cap i a la fi, de crear una major simbiosi i que sorgeixin projectes nous, que és l’objectiu final d’una Associació com la nostra” explica. Enguany ja s’han donat passes en aquest sentit incloent dins el dia de la música concerts de l’Escola; i de cara a l’any que ve, Cerdà vol incloure concerts dels alumnes de l’escola als concerts de ca n’Escarrinxo.

Pollença, el poble més musical del Mediterrani

Per acabar, Jaume Cerdà explica que és necessari que es xerri més de música i d’un fet curiós i que diu molt del poble on vivim. “En només 10 setmanes, contant Sons de Nit, festival, concerts de la Patrona, de la Mare de Déu del Carme, etc. hi haurà entre 120 i 140 actuacions. Un fet que no passa ni a Barcelona ni a Berlín, i això no ho saben ni els mateixos pollencins” sentencia Cerdà.

PUBLICITAT