L’ASDEPP INDIGNADA PER LA DESCÀRREGA DE FECALS AL MOLL

624
Foto: Facebook ASDEPP.

L’Associació en Defensa del Port de Pollença (ASDEPP) va mostrar ahir la seva indignació per la descàrrega de fecals al Moll. A través de les xarxes socials, l’ASDEPP va compartir fotografies d’un emissari descarregant aigües fecals a la “ja deteriorada Badia de Pollença”.

Una vegada més, la incansable ASDEPP s’adreçà a les administracions públiques (Ajuntament de Pollença i conselleria de Medi Ambient i Territori, però també a la conselleria de Salut) amb un contundent: “Per què segueixen maltractant els ciutadans tirant-nos merda?”.

A més de qualificar els fets com a “delictius”, l’ASDEPP apuntà cap a l’Ajuntament i la Conselleria per consentir-los i, per tant, de delinquir. Des de l’ajuntament de Pollença, el batle Bartomeu Cifre Ochogavia ha assegurat a PUNT iNFORMATIU que tan aviat com tengueren coneixement de l’incident, varen actuar i, de moment, no tenen clar quina pot ser la causa.

Croquis publicat per l’ASDEPP al seu Facebook.

“Vergonya!”

Amb uns contundents “Ja n’hi ha prou” i “vergonya”, l’ASDEPP va retreure a la conselleria de Medi Ambient i Territori que “ens va assegurar que fa un mes que l’emissari estava clausurat”. A l’ASDEPP, “tenim analítiques que confirmen els abocaments pràcticament a tot el Port de Pollença, només faltava l’emissari…”

PUBLICITAT
TOT MARCO digital

A més a més, en un comentari, l’ASDEPP recordava que “durant dos anys persones físiques concretes suplicaren actuacions contra els abocaments i res. Després desesperats es va constituri ASDEPP i el Sr. Cifre [el batle de Pollença], ens va dir per setembre de 2020 en una reunió que recolíem les mostres del WC de casa! Fa un any que correm darrere totes les adminsitracions i res!”.

En aquest mateix comentari, l’ASDEPP avançava sobre “de què creieu que viuran els pollencins d’aquí un parell d’anys amb la Badia morta i plena de merda? Vergonya de gestors públics, això és el que té Pollença”.

Foto: Facebook ASDEPP.

“Les bombes impulsores funcionen perfectament”

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha explicat a PUNT iNFORMATIU que tan aviat com tengueren coneixement de l’incident de davant el Club Nàutic, actuaren i el primer que comprovaren varen ser si les bombes impulsores de la plaça Enginyer Roca funcionaven bé i “funcionaven perfectament. No hi havien baixat de nivell, funcionaven bé i no hi havia hagut cap pujada de nivell del que són les aigües fecals ni havia donat cap sortida d’aquestes aigües al vessant de la mar”.

Per altra banda, el mateix Cifre Ochogavia ha confirmat que allà hi ha un emissari antic que fa més de 15 anys que no funciona. De fet, avui hem avisat la Conselleria, perquè això és competència d’ABAQUA, i ens han dit que, en principi, no funcionava. De fet, ells varen fer unes proves passant una càmera i uns líquids per comprovar si sortia i està taponat. Ara bé, podria ser que s’hagués obert i hi hagués restes acumulades que haguessin sortit defora. Però aquest emissari no estava malament”. Aprofitant que parlaven amb la Conselleria, “hem insinuat a la conselleria que hi ha un tub que passa per la Gola i que connecta dues estacions impulsores, que s’ha de canviar. No és un tema nostre, és d’ABAQUA, però ja els hem enviat el requeriment”, ha comentat el batle de Pollença.

Finalment, Cifre Ochogavia ha apuntat una tercera hipòtesia: “a vegades, hi ha barques grosses que, a vegades, atraquen a l’espigó del Club Nàutic i remouen el fons, amb la qual cosa la matèria orgànica estàs en suspensió. Cap d’aquestes hipòtesis no es pot descartar” ha assegurat el batle de Pollença qui ha qualificat el fet com a “tema molt puntual. En qualsevol cas, tot d’una que va passar, vàrem prendre mesures.

PUBLICITAT