L’ASDEPP AVALUARÀ LES AIGÜES DE LA BADIA AMB EL SUPORT DE LA FUNDACIÓ MARILLES

215
La Badia de Pollença serà objecte d'una avaluació gràcies al suport de la Fundació Marilles. Foto: ASDEPP.

L’Associació per a la Defensa del Port de Pollença (ASDEPP) ha posat en marxa un projecte per avaluar l’estat actual del medi marí l’objectiu del qual és recuperar i millorar les aigües de la Badia. Per això, compta amb el suport de la Fundació Marilles que ha valorat molt positivament la feina realitzada per part de l’ASDEPP, motiu pel qual finançarà el seguiment continuat de la qualitat de l’aigua de la mar, del sediment i de l’arena a diferents punts de mostreig de la Badia de Pollença, entre els mesos de març i de setembre d’aquest 2021.

Per ser exactes, la Fundació Marilles aportarà a l’ASDEPP amb 10.899,24 euros per aquest projecte. Aquests doblers “es destinaran íntegrament a contractar una empresa acreditada per fer el seguiment”, han afirmat des de l’ASDEPP. De fet, “el pressupost està aprovat i l’estudi encarregat”, informen.

Aquest projecte ajudarà, per una banda, a realitzar un diagnòstic de la situació actual de la Badia, perquè es puguin prendre les mesures oportunes i, de l’altra, “ens assegurarà la qualitat sanitària de les aigües de banys de la Badia i de les platges durant tot l’estiu”, han apuntat des de l’ASDEPP. En aquest sentit, remeten a un article de la Fundació Marilles segons el qual “el Poder de la gent també pot ajudar a canviar les coses”.

Des de l’ASDEPP, recorden que la Badia de Pollença ha estat “declarada Lloc d’Importància Comunitària (LIC) i Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA)” i que “Les actuacions de recuperació de la Badia són urgents i essencials en la part més propera al nucli d’eu Moll, afectada per circumstàncies concurrents durant llarg temps, com són l’abocament de fecals (principalment per deficiències a la xarxa de sanejament municipal), de materials derivats de construccións, d’abocametn d’aigües brutes a la xarxa de pluvials, actuacions passades com la construcció de dics (que suposaren l’alteració dels corrents marins) o l’abocament a les aigües de la Badia a una situació dramàtica, afectant la pròpia salubritat”.

PUBLICITAT

L’ADEPP

L’ASDEPP neix d’un conjunt de persones preocupades pel progressiu deteriorament del municipi de Pollença, en general, i del Port de Pollença, en particular. De fet, revertir la pèssima qualitat de l’aigua de la Badia és el principal objectiu.

Per això, l’ASDEPP pretén ser un element de connexió entre les institucions i altres persones, físiques o jurídiques, que vulguin participar en la recuperació i millora de les aigües de la Badia.

Pocs mesos després d’haver iniciat la seva activitat com a associació legalment constituïda, l’ASDEPP agraeix “enormement lel suport de la Fundació Marilles” que els permetrà fer “una passa més cap a l’avaluació de l’estat actual del medi marí de la Badia de Pollença i la seva possible recuperació”.

La Fundació Marilles

La Fundació Marilles és una entitat sense ànim de lucre que fa feina per convertir les illes Balears en un exemple mundial de conservació marina. Finança projectes i organitzacions locals per millorar el mar i la costa de les illes Balears.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT