L’ASCENSOR DEL CEIP PORT DE POLLENÇA PENDENT DE L’APROVACIÓ DELS PRESSUPOSTOS DEL GOVERN

261
El conseller d'Educació, Martí March, en una visita al CEIP Port de Pollença l'any 2018.

L’ascensor del Centre d’Educació Infantil i Primària Port de Pollença està pendent de l’aprovació dels pressupostos de 2021 del Govern de les illes Balears, o sigui que, desprès de dècades de reivindicació, la instal·lació de l’ascensor pot ser una realitat. Així ho va anunciar el conseller d’Educació del Govern de les illes Balears, el pollencí Martí X. March, al batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, i al regidor d’Educació, Josep Marquet, amb qui es va reunir la setmana passada.

De tots els temes plantejats, l’únic sobre el qual no hi va haver debat va ser sobre les dificultats per atendre els alumnes amb necessitats educatives especials al CEIP Miquel Capllonch del Port. El conseller March va apuntar que aquesta qüestió s’ha de tractar entre els directors i la conselleria.

Obres a les escoles

A més d’insistir amb l’ascensor del CEIP Port de Pollença, Cifre Ochogavia i Marquet demanaren altres inversions de l’IBISEC al municipi com ara un nou menjador i més obertures al CEIP Costa i Llobera; una sortida d’emergència per completar la instal·lació de l’ascensor al CEIP Port de Pollença; un nou paviment per al CEIP Joan Mas i posar persianes i fer un porxo o zona d’ombra al CEIP Miquel Capllonch.

El conseller March es va comprometre a visitar tots els centres educatius per veure in situ les obres que sol·licita l’Ajuntament. Tot i que no es va fixar cap data, aquesta visita, a la qual també hi aniran els tècnics municipals, “serà en qüestió de setmanes, ja que s’han de redactar els projectes i, per anar bé, les obres s’haurien de fer en l’estiu”, va dir el regidor Marquet.

PUBLICITAT

Dues aules al Poliesportiu

Per altra banda, des de l’Ajuntament, també exposaren la necessitat de construir dues aules al pavelló del Poliesportiu de Pollença per als alumnes que cursen el mòdul d’Esports a l’Institut d’Educació Secundària Guillem Cifre de Colonya, tal i com els havia fet arribar la direcció del propi centre educatiu. Aquestes dues aules serien d’ús compartit entre l’Institut per fer-hi classes teòriques, i l’Ajuntament, com a sales multifuncionals. Per això mateix, l’Ajuntament es va comprometre a avançar els doblers per fer l’obra.

Transport escolar per alumnes del CC Monti-Sion

Una altra de les qüestions que es varen tractar durant la reunió va ser la del transport escolar per als alumnes del centre concertat Monti-Sion de Pollença. En aquest sentit, “em va semblar que el Conseller té ganes de posar-hi solució”, va dir Marquet. I és que, si bé els centres concertats han d’organitzar el seu propi transport públic, des de l’Ajuntament, plantejaren la possibilitat de signar un conveni entre l’Ajuntament i la Conselleria per a les places de la concertada. I és que, des que es va activar la línia de transport escolar des de Sant Vicenç fins a Pollença, els alumnes que cursen educació obligatòria als centres públics de Pollença poden anar i venir amb l’autobús. Però els alumnes de la concertada, sis o set infants, estan exclosos. Entre els alumnes de la pública i la concertada que viuen a Sant Vicenç i estudien a centres de Pollença, hi ha una vintena d’alumnes.

A la reunió, acordaren que mirarien de trobar la fórmula per optimitzar aquest servei, sense crear un precedent que comprometi la Conselleria ha assumir el cost del transport escolar als centres concertats. En aquest sentit, des de l’Ajuntament, es mostraren predisposats a sufragar el cost de les places de Monti-Sion.

Equiparar protocols covid-19

Finalment, també plantejaren la necessitat d’equiparar els protocols covid-19 a les escoles i a les activitats extraescolars, tal i com plantejà la comunitat educativa de Pollença en el darrer Consell Escolar Municipal. I és que es donen circumstàncies difícils d’explicar com ara que, a les classes d’Educació Física als centres educatius, no es puguin fer servir pilotes, però als entrenaments d’esports base diversos les poden usar sense cap problema. Des de la conselleria d’Educació, els varen respondre que s’hi està fent feina, però que, en qualsevol cas, la situació sanitària marca qualsevol canvi.

PUBLICITAT
PUBLICITAT