L’ARTISTA MIQUEL ÀNGEL ALBIS FA EL SALT A LA LITERATURA

358
Portada de la novel·la Obre la porta de Miquel Àngel Albis.

L’artista pollencí Miquel Àngel Albis fa el salt a la literatura amb una novel·la Obre la porta, que editarà a través de la col·laboració d’aportacions particulars a través de la plataforma Verkami.

Per tant, aquells que estigueu interessats en col·laborar a fer realitat aquest nou projecte de Miquel Àngel Albis, podeu fer una aportació a través d’aquest enllaç.

L’objectiu del Verkami es poder publicar físicament la novel·la Obre la porta de Miquel Àngel Albis. Per això, es poden fer aportacions d’entre 16 euros i 325 euros. A canvi, rebran una recompensa que, a més del llibre, pot incloure la il·lustració original de la coberta, una bossa serigrafiada, el llibre dedicat…

A falta de 28 dies per acabar la campanya, Albis ha aconseguit 2.928 euros dels 3.700 euros que necessita per editar la seva primera novel·la. Si ho aconsegueix, el llibre serà editat i lliurat a totes les persones que hi hagin contribuït. Això, possiblement, serà el mes d’abril de 2021.

PUBLICITAT

Una altra manera d’ajudar a fer realitat aquest projecte, és compartir aquesta informació entre aquells contactes que puguin estar interessats en ser mecenes de la novel·la Obre la porta de Miquel Àngel Albis.

Miquel Àngel Albis. Foto: Verkami.

Miquel Àngel Albis Vives

Miquel Àngel Albis Vives va néixer a Pollença l’any 1967. El 1991 es va llicenciar en Belles Arts per la Univesitat de Barcelona. Des de l’any 84, es dedica de manera ininterrompuda a les Arts Plàstiques. Ha participat a exposicions individuals i col·lectives tant a nivell local com nacional i internacional. Des de l’any 1992, treballa com a professor al batxillerat artístic a les Illes Balears.

Pel que fa al vincle amb la literatura, Albis apunta que “la meva vinculació a la literatura ha estat una constant. I així ho demostra el fet que el meu referent sigui el poeta Joan Brossa. La introducció de la paraula dins els meus quadres és un fet, fins el punt d’arribar a considerar la meva obra com pictòric poètica”.

De fet, “aquest camí de trobada entre literatura i plàstica m’ha conduït a escriure Obre la porta. El procés no ha estat fàcil, ha representat una doble dificultat: escriure, i aprendre a fer-ho alhora”.

Obre la porta

La novel·la de Miquel Àngel Albis Obre la porta està ambientada a la Barcelona preolímpica i protagonitzada per en Raimon, un advocat de Barcelona, que decideix imposar-se una pena que l’aïlla del món a Llagostera (Girona). Gràcies a un diari personal, revisa la trajectòria de la seva vida per entendre millor quin ha estat el seu viatge vital i per què ha arribat a aquesta situació extrema. És la història d’un home que sentint-se culpable, s’imposa la solitud, i aquesta serà la clau del seu autoconeixement.

L’inici d’aquest projecte es remunta a l’any 2003 i possiblement la curolla ja hi era present abans… De fet, “ha estat un trajecte llarg i costerut però hem acabat tancant la porta. Vull que siguis tu com lector qui torni a obrir-la”, conclou Miquel Àngel Albis.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT