L’ARENAL DE CALA CARBÓ, COMPARATIVA

874
Cala Carbó, sempre espectacular. Foto: Xesca Serra.

La fotògrafa pollencina Xesca Serra va enviar unes curioses fotografies de cala Carbó, a la Cala Sant Vicenç, que ahir presentava un aspecte “curiós”: s’havia convertit en un arenal.

La mateixa Xesca Serra acompanya les fotografies actuals amb altres instantànies anteriors, perquè es pugui apreciar la diferència entre l’aspecte d’ahir i l’habitual: amb més pedres, algues i sense platja d’arena. A més a més, “en cercar les fotos, he pogut comprovar que també ha canviat l’aspecte del fons marí com podeu comprovar”, especifica Serra.

Aquí podeu veure dues fotografies de Xesca Serra, captades des del mateix angle en moments diferents en què s’aprecien grans diferències:

Cala Carbó, 5 de març de 2021. Foto: Xesca Serra.
Cala Carbó. Imatge de l’arxiu de Xesca Serra.

En aquestes altres dues fotografies de la mateixa cala Carbó, s’observen les grans diferències en el fons marí, no només per l’existència de la platjola d’arena d’ahir en comptes de les pedres de la torrentera:

PUBLICITAT
Cala Carbó, 5 de març de 2021. Foto: Xesca Serra.
Imatge de l’arxiu fotogràfic de Xesca Serra.

De fet, “un veïnat de Sant Vicenç em comentava que, com a mínim, feia 22 anys que no ho veia així, amb arena a la vorera de mar”, explica Xesca.

Si fa uns anys, les torrentades deixaren a la vista l’empedrat que servia per baixar les barques fins a la mar, ahir cala Carbó mostrava la seva imatge més idil·lica afegint arena a les cristal·lines aigües de sempre.

El baix nivell de l’aigua posa en perill alguns eriçons. Foto: Xesca Serra.
Foto: Xesca Serra.
Foto: Xesca Serra.
Foto: Xesca Serra.
PUBLICITAT