L’APLICACIÓ DE MÒVIL A LA QUAL TOTS ELS NINS DE MALLORCA HAURIEN DE JUGAR

508

Molts diran que els nins no haurien de jugar amb el mòbil, però el que ningú pot negar és que tots han de llegir, i si llegeixen temes relacionats amb la cultura i història de Mallorca, millor. A més, tots coneixen contes d’origen francès com Caputxeta vermella, llegendes d’origen anglòfon, com el Robin Hood o històries d’origen americà, com Pocahontas, però ben pocs podran contar una llegenda de Mallorca.

Per aquest motiu volem recomanar una aplicació gratuïta a la qual els nostres fills podran jugar tot el temps que vulguin. Es tracta de l’Illa dels tresors i es pot descarregar a la Play Store de Google i a l’App Store d’Apple i està en català, castellà, anglès i alemany.

L’aplicació ha estat desenvolupada per la Fundació Mallorca Literària i el Consell de Mallorca i proposa un recorregut interactiu per les llegendes i rondalles que hi ha arreu de Mallorca. Ha estat dissenyada per Gubus Games i ha comptat amb l’assessorament de Caterina Valriu, amb continguts elaborats per Carme Castells i Joana M. Serra, i amb personatges de Max, animats per PepMi Garau.

El joc consisteix a superar diferents aventures amb els personatges de les llegendes de Mallorca amb la finalitat d’aconseguir monedes i objectes que permetran superar més aventures i alliberar personatges.

PUBLICITAT

El mecanisme per superar cada aventura es basa en la lectura i amb la presa de decisions. Cada decisió suposarà guanyar més o menys monedes i avançar dins la història. Després de superar cada aventura s’aconseguirà un tros de mapa és descobrirà un personatge. Una vegada descobert el personatge, es podrà alliberar anant físicament al lloc on s’originà la llegenda i activant el GPS del mòbil.

Les aventures venen separades en diverses tipologies -gegants i dimonis, històries de por o pirates-, i aconseguir trobar els deu trossos de mapa que donen a conèixer on estan localitzades les llegendes de Mallorca.

A més, a mesura que s’avança dins el joc es van alliberant minijocs on es podran aconseguir més monedes. També existeix un rànquing de participants que es pot consultar i saber en quin lloc es troba el participant.

PUBLICITAT