L’ALBORADA TORNARÀ A SONAR PER LA PATRONA. I LES CORNETES TAMBÉ

2087

Per la Patrona de Pollença 2020 no hi haurà Canonades, ni Cossiers, ni revetlles, ni Moros i Cristians, però la matinada del 2 d’agost el sol sortirà amb l’Alborada de Pollença sonant pels carrers del municipi. Segons el regidor de festes, Josep Lluís Pons “l’Alborada típica així com la coneixem no es farà, però la banda de música sortirà i tocarà a zones per determinar, perquè la gent no s’hi acumuli. Sempre que no es tornin a canviar les normes”.

Alborada sonant a la Plaça de Pollença l’any 2016. Video: Pep Vila

Antoni Coll, president de la banda de Música de Pollença ho explica així, “amb un 95 per cent de possibilitats sí que hi haurà Alborada, però no s’anunciarà ni el recorregut ni l’horari. La nostra premissa és tornar a aquelles Alborades d’abans en què estaves dormint i sense més ni menys senties una melodia al carrer, et despertaves i anaves a guaitar per la finestra. Era molt emocionant”. Coll reconeix que no saben ni on tocaran ni les hores, tot i que, com sempre, serà la matinada del 2 d’agost, ja que tradicionalment l’Alborada ha servit per donar inici al dia més gran per als pollencins. El que sí que ha avançat és intentaran fer el màxim nombre d’actuacions i que també sonaran a Cala Sant Vicenç i al Port de Pollença.

Una cosa semblant passarà amb la banda de Cornetes i Tambors. El regidor Josep Lluís Pons explica que “seran actuacions sense anunciar que sortiran independentment de la situació.” Segons Pons, la idea és que tot d’una que s’ajunti massa gent, l’actuació acabi.

Totes aquestes decisions es prengueren ahir dijous a la reunió de la comissió de festes, on l’Ajuntament va explicar com seria el programa de festes en línies generals. “Però tot això que hi ha programat es pot trastocar per aquesta nova normativa” explica Pons, referint-se a la nova normativa del Govern Balear que entrarà en vigor dilluns i que obligarà a reduir els aforaments dels actes socials.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT