L’AJUNTAMENT TAPA EL CANAL DE LLENAIRA, DESPRÉS DE LES QUEIXES DE L’ASDEPP

597

L’ajuntament de Pollença tapa el canal de Llenaria, just l’endemà que l’Associació en Defensa del Port de Pollença (ASDEPP) denunciàs un nou focus de contaminació, a aquella platja del Moll i devora d’un parc infantil.

El delegat del Port de Pollença, Andrés Nevado, a més de confirmar que ha estat l’Ajuntament qui ha manat tapar el canal, ha explicat que “aquests canals s’obren per mor del torrent, al qual hem de donar sortida quan plou”. De fet, des que es va fer la platja artificial del Port de Pollença, “sempre s’ha fet així. S’obren els canals quan ha de ploure i després es tapen”.

De tots els canals oberts a les platges del Port de Pollença, però, només s’ha tapat el de Llenaira, “perquè no es vegi l’aigua i aquesta associació no es pugui queixar”, ha dit Nevado.

Sobre l’aigua acumulada a la platja de Llenaira, Andrés Nevado ha assegurat que “aquesta aigua no va a la mar ni ningú no hi neda, senzillament és aigua que fa dos o tres dies que està embassada. Les analítiques no s’han de fer aquí, sinó a la mar, on, a no ser que hi hagi un temporal i el torrent corri, aquestes aigües difícilment hi acaben”.

PUBLICITAT

És més, segons el delegat del Port de Pollença, Andrés Nevado “Seprona fa proves regularment i no han dit res. Si hi hagués contaminació, ho haurien dit”.

Posar fil a l’agulla

Des de l’ASDEPP, aquest gest de tapar el canal de Llenaira demostra l’actitud de l’Ajuntament que, en comptes de posar fil a l’agulla per solucionar el problema, mira cap a l’altra banda.

Ara mateix, es fan obres a la plaça Joan Cerdà, on hi ha un problema, “però, realment, no s’arriba a saber on hi ha els altres problemes “, asseguren des de l’ASDEPP. En qualsevol cas, “no és que ho diguem nosaltres, que durant mesos hem fet analítiques cada quinze dies que demostren la presència d’e-coli a les aigües de la Badia, és que ho diuen els informes municipals que ens mostraren a finals d’estiu durant la reunió que mantinguérem amb l’Ajuntament i diferents entitats locals per encarar el problema”, expliquen des de l’ASDEPP que lamenten que, des d’aleshores ençà, no els han tornat a convocar a cap altra reunió.

Els dos darrers estius “les platges del Moll han fet molta llàstima, sobretot els mesos d’estiu, quan els semàfors han estat vermells en repetides ocasions i no sempre s’han tancat les platges, És més, el problema no només és l’aigua, sinó també l’arena, la proximitat dels parcs infantils… les zones humides… “Tot plegat, és molt gros i és una llàstima, perquè les platges del Moll són una meravella i com les tracten!”, s’exclamen des de l’ASDEPP.

En qualsevol cas, l’ASDEPP és conscient que aquest problema ve d’enrere i, si bé en alguna ocasió, han intentant solucionar-lo, la majoria de vegades només ha estat a nivell superficial.

Per tot plegat, l’ASDEPP insisteix en què la Badia de Pollença “està agònica”. Davant això, cal posar-se a fer feina aviat i bé. En aquest sentit, demanen un pla de sanejament integral del Port de Pollença per acabar d’una vegada per totes amb els abocaments d’aigúes fecals a la Badia i, de l’altra, un estudi de recuperació de la Badia.

PUBLICITAT