L’AJUNTAMENT SUSPÈN EL PAGAMENT DE DIVERSES TAXES

348

L’ajuntament de Pollença suspèn el pagament de la taxa de recollida de fems i d’ocupació de via pública a comerços, restauració i hotels. Durant els propers sis mesos, els sectors més afectats per la crisi econòmica no hauran de pagar aquests dos impostos locals. L’objectiu és reduir la pressió fiscal dels col·lectius econòmics més perjudicats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus.

Aquesta mesura serà aprovada en el transcurs de la sessió plenària ordinària d’aquest dijous 28 de gener. Després de modificar les ordenances fiscals per suspendre la recaptació municipal de la taxa sobre l’ocupació de terrenys d’ús públic local, amb taules, cadires, tarimes, tribunes i altres elements similars, així com la taxa de recollida domiciliària i tractament de fems i residus, les empreses i negocis més perjudicats per l’actual crisi econòmica generada per la Covid19, com és el petit comerç, restaurants, bars, cafeteries i hotels, no hauran d’abonar aquests impostos locals durant els pròxims sis mesos.

Amb aquesta mesura, presentada ja a la comissió informativa i que es farà efectiva en el ple del pròxim dijous, l’objectiu de l’equip de govern de l’ajuntament de Pollença és baixar la pressió fiscal que actualment suporten el sector del comerç, la restauració i l’hostaleria.

La supressió del pagament d’aquests impostos suposa, per al Consistori, un impacte negatiu de més de mig milió d’euros, import que l’Ajuntament haurà d’aportar, tal com es reflectirà en el pressupost del present exercici, del romanent de tresoreria positiu que arrossega.PUBLICITAT

Concretament, l’anul·lació del cobrament de l’impost de recollida a domicili i tractament de fems i residus durant sis  mesos suposa un impacte de 361.880 euros, mentre que el d’ocupació de via pública ascendeix a 204.000 euros.

Aquesta mesura s’aplicarà durant els pròxims sis mesos, concretament fins al 30 de juny de 2021, i en funció de l’evolució de l’estat d’alarma i de la pandèmia, ha declarat el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, “ja prendrem mesures a més llarg termini”.

De moment, ha afegit, “volem contribuir en la mesura que sigui possible al fet que els sectors més perjudicats se sentin una mica més alleujats”. Ara, ha explicat, “és important aplicar mesures concretes que actuïn, directament, sobre la càrrega fiscal que suporten i garantir, al mateix temps, que puguin continuar gaudint de la via pública i de la recollida de fems de manera gratuïta durant els pròxims mesos”.

D’aquesta manera, l’ajuntament de Pollença continua en la mateixa línia normativa excepcional que va iniciar l’any passat amb l’inici de la crisi de la covid-19, quan va reduir les taxes anuals de fems i ocupació de via pública en un 35 per cent. Amb la mesura actual, la reducció anual aconsegueix el 50 per cent i, segons declaracions del batle “no descartam que pugui augmentar”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital