L’AJUNTAMENT RECTIFICA I REBAIXA ELS MÍNIMS PER ACCEDIR A LES AJUDES COVID-19

271

Abans d’entrar a debatre el punt número 2 de l’ordre del dia de la sessió extraordinària que ara mateix es duu a terme a l’ajuntament de Pollença, s’ha aprovat una esmena per corregir dos punts de les bases reguladores d’ajudes econòmiques per a la reactivació econòmica en el municipi, a causa de la crisi provocada per la covid-19.

Tal i com ha explicat el mateix batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, després que tant Unides Podem com Alternativa per Pollença, així com també alguns comptables particulars, els advertiren que una empresa que ha tengut una caiguda del 50 per cent en la facturació, en comparació a l’exercici 2019 era excessiu. Per això, l’ajuntament de Pollença rebaixa als mínims per poder accedir aquesta ajuda, a la qual es podran acollir totes aquelles empreses que han tengut una caiguda en la facturació igual o superior al 30 per cent.

Per altra banda, també s’ha allargat el termini per presentar la documentació que s’havia fixat en 10 dies naturals després de publicar-se a BOIB i s’ha allargat fins als 15 dies naturals.

Després de votar l’urgència de l’esmena, també el punt 2 de l’ordre del dia de la sessió plenària extraordinària d’avui, 21 de juny, s’ha aprovat per unanimitat.

PUBLICITAT

Aquesta ajuda prové del Fons Mitx, un fons aportat a parts iguals per part del Govern de les illes Balears, el Consell de Mallorca i l’ajuntament de Pollença. De moment, cada organisme hi destina 146.594’27 euros, la qual cosa representa un total de 439.782,81 euros. Això no obstant, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, s’ha compromès a ampliar-lo en funció del funcionament d’aquesta ajuda directa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT