L’Ajuntament reconeix els èxits esportius internacionals dels piragüistes del RCNPP

313
Esportistes guardonats, batle de Pollença i regidors

Avui al matí, l’Ajuntament de Pollença ha volgut reconèixer els èxits esportius aconseguits pels piragüistes de l’equip del Reial Club Nàutic del Port de Pollença. Durant la recepció, que ha tingut lloc a la sala de plens, el batle de Pollença, Martí March, i el regidor d’Esports, Mateu Tugores, han lliurat distincions a Joan Toni Moreno, a Maria Àngels Moreno, a María José Mailliard i al seu entrenador Kiko Martín, com a reconeixement a l’any excepcional de victòries en els diferents campionats del món i europeus.

Els esportistes han agraït el reconeixement, destacant la importància d’actes com aquest per mantenir la motivació i continuar millorant el seu nivell.

  • Joan Antoni Moreno, de 23 anys, entre altres victòries només aquest 2023, ha assolit la medalla d’or en C4 500 metres i la medalla de plata en C1 200 metres al campionat del món absolut que va tenir lloc a Duisburg al mes d’agost. A més, va guanyar la medalla d’or en C2 500 al mundial sub23 que es va celebrar a Auronzo (Itàlia) al mes de juliol. Moreno també va assolir l’or en C1 200 metres sub23 al campionat d’Europa que es va celebrar a Montemor (Portugal).
Joan Antoni Moreno
  • Maria Àngels Moreno, que té 19 anys i és germana de Joan Toni, també ha obtingut importants èxits en el 2023. Va guanyar la medalla de bronze en la categoria C2 de 500 m i la medalla de plata en C4 500 m al mundial sub23 de piragüisme que es va disputar a Auronzo (Itàlia) la primera setmana de juliol. Àngels Moreno també es va proclamar subcampiona d’Europa en la categoria C2 500 als campionats d’Europa sub23 que van tenir lloc a Portugal el mateix mes de juliol.
Maria dels Àngels Moreno
  • Maria José Mailliard és una palista xilena de 32 anys que va arribar a l’equip del Reial Club Nàutic del Port de Pollença a principis del 2022 amb l’objectiu de millorar i aconseguir més èxits internacionals, tot i que ja era campiona del món en C1 500 l’any 2021. El 2023, Maillard s’ha penjat la medalla d’or com a campiona del món en C1 1000 i la medalla de bronze en C1 500 metres al campionat del món que es va disputar a Duisburg, Alemanya. A més, ja ha aconseguit la classificació per a participar als Jocs Olímpics de París de l’any vinent.
Maria José Mailliard
  • Kiko Martín és l’entrenador que està darrere de totes les medalles aconseguides pels piragüistes del Reial Club Nàutic del Port de Pollença, incloent-hi les de Sete Benavides. Martín va començar com a entrenador del Club Nàutic l’any 2004 i, des de llavors, s’ha convertit en una referència internacional. A més, ara també és seleccionador nacional.
Kiko Martín
PUBLICITAT