L’AJUNTAMENT DE POLLENÇA RECLAMA LA COGESTIÓ DE LA GOLA PER EVITAR EL DETERIOR

170

L’Ajuntament de Pollença ha reclamat al Govern de les Illes Balears “la posada en marxa de millores urgents i molt necessàries” a la Gola.

Aquest espai verd i zona humida situat en el Port de Pollença, on conflueixen els torrents de Síller i Gotmar, pertany a l’administració autonòmica i a la Demarcació de Costes que en cap cas han dut a terme una gestió adequada. Fruit d’això, destaca el batle, “aquesta zona es troba en un autèntic estat de deixadesa i per això abunden els fems, les rates i la brutor”.

Tal com el batle ha explicat, “l’Ajuntament no té competències d’actuació sobre aquesta zona, únicament gestionam el Centre Turístic Ornitològic”. “Des del consistori no podem dur a terme cap acció de millora” i és precisament per això, ha afegit, “que reclamam la cogestió, juntament amb la Conselleria de Medi Ambient, de la Gola”.

“Ens trobam davant una situació de risc imminent”, ja que, explica Cifre, “amb la baixada del nivell de l’aigua han sorgit del fons de la zona humida moltes escombraries que se sumen a les que ja hi havia “fet que pot provocar incendis entre altres perills.

PUBLICITAT

“Demanam al Govern balear que doni suport a la nostra postura i, a més de dur a terme les millores necessàries en aquesta zona, que ens permeti una cogestió i que així puguem actuar a les zones menys protegides, que són les més allunyades de la zona humida” cosa que, cal recordar, ja estava projectat des de la passada legislatura.

El nostre objectiu, ha conclòs Cifre, “és aconseguir que aquesta zona tan emblemàtica i de tant de valor mediambiental pugui ser gaudida per pollencins i visitants”. Per això, des de l’administració municipal sol·liciten que “es compleixin les promeses que es van fer a la passada legislatura i que van quedar a l’aire” com és la construcció d’una zona d’aparcament sense pavimentar, millores d’adequació de l’entorn, un parc infantil, etcètera.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT