L’Ajuntament de Pollença nominat als Premis Ciment

165

L’Ajuntament de Pollença és un dels sis nominats a rebre els Premis Ciment 2022 “per la seva actuació en matèria urbanística en relació amb les obres de l’Hotel Formentor”.

Els Premis Ciment són un guardó que l’organització ecologista GOB-Mallorca (Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa) atorga cada any a tres persones o entitats que han destacat per la seva contribució negativa al medi ambient. Al mateix temps que els premis Ciment, també atorguen cada any els premis Alzina, que són per a tres entitats o persones que han contribuït de manera positiva en la defensa del medi ambient de l’Illa.

L’acte de lliurament dels premis Ciment i Alzina, que enguany arriben a la 42a edició, serà el dimecres 14 de desembre a les 20h al Teatre Municipal Mar i Terra de Palma. Fins aquest dia no es desvelaran qui són els tres guanyadors de cada categoria. Els guanyadors definitius es decideixen mitjançant una votació popular on-line a la web de GOB-Mallorca.

Els nominats d’enguany són:

Alzines

 • Associació en Defensa dels Paisatges d’Estellencs. Per la seva oposició al Pla General d’Estellencs i apuntar les intencions desenvolupistes en un municipi al cor de la Serra de Tramuntana.
 • Amics de la Terra. Per la seva trajectòria i feina en defensa de la terra i la conscienciació ecologista a Mallorca.
 • Joventut x Clima – Fridays for Future Mallorca. Per la seva empenta renovada en la lluita contra el canvi climàtic i l’expansió de la consciència ecologista entre els més joves.
 • Laboratori Interdisciplinari contra el Canvi Climàtic de la UIB (LINCC-UIB). Per haver esdevengut en poc temps un referent acadèmic i dotar la lluita contra el canvi climàtic a les Illes d’eines d’anàlisi i projecció innovadores i plurals.
 • Estimam Son Sardina. Per la seva lluita per a preservar el poble de Son Sardina i la mobilització contra la futura urbanització prevista al nou PGOU de Palma.
 • Plataforma contra els megacreuers. Per la seva lluita activa basada en l’anàlisi i obtenció de dades pròpies, la mobilització i la incidència política amb relació a la política de megracreuers al Port de Palma.

Ciments

 • AENA. Per la seva repetida i insistent contribució a la massificació de Mallorca i a l’escalfament global, i la voluntat d’ampliació de l’operativitat de l’aeroport malgrat l’oposició de societat civil i institucions de la nostra terra.
 • Autoritat Portuària de les Illes Balears. Per la política relativa als megacreuers al Port de Palma que, tot i haver-se acordat un límit de nombre màxim de creuers al dia, continua preveient incrementar aquest turisme a costa de la ciutat, la salut pública i la contaminació que generen.
 • Ajuntament de Pollença. Per la seva actuació en matèria urbanística en relació amb les obres de l’Hotel Formentor.
 • Fundació Mallorca Turisme. Per la seva política d’intensificació i promoció turística malgrat l’escenari d’emergència climàtica i les evidències de saturació i vulnerabilitat que implica donar continuïtat a les polítiques d’increment de turistes, lluny de qualsevol concepte de sostenibilitat.
 • Sector de les pedreres i graveres. Per donar continuïtat a projectes d’explotació de pedreres i graveres, sovint sota el paradigma de la “restauració”. En aquests darrers anys hem vist com es renoven permisos, es reactiva activitat i en alguns casos, via projecte de restauració – com és el cas de sa Garrigueta Rassa i Can Rosselló, es plantegen projectes de magnituds megalòmanes a més de 30 anys vista i que no té garantida la seva viabilitat, ni ambiental ni operativa, pretenent un nou un negoci a costa del territori i els entorns habitats d’aquestes explotacions mineres que ja s’han patit durant anys-.
 • Formacions municipals i grups parlamentaris de MÉS, PODEM i PSOE. Per l’esmena presentada a la tramitació de la Llei per a la Conservació dels Espais de Rellevància Ambiental, per tal de fer, via llei, un aparcament al sòl rústic perifèric del Parc de Llevant, en uns terrenys propietat de l’actual explotador de l’aparcament il·legal de Cala Agulla.
PUBLICITAT
PUBLICITAT