L’Ajuntament de Pollença inicia els tràmits per instal·lar càmeres de seguretat a Llenaire

409
Veins netejant la platja de Llenaire aquest dissabte. Foto: IB3

L’Ajuntament de Pollença ha sol·licitat permís per instal·lar càmeres de vigilància a la platja de Llenaire com a resposta a la preocupant situació d’enverinament de cans en aquesta zona. Segons Maria José Jiménez, regidora de la Policia Local, ja s’han presentat els documents justificatius davant Delegació de Govern i la demarcació de Costes. Malgrat això, la regidora destaca la complexitat dels tràmits administratius i la dificultat per establir terminis concrets.

Coordinació d’accions i reunió amb afectats

A més de les càmeres, l’Ajuntament està coordinant una reunió amb les persones afectades per l’enverinament i ha establert una comissió de seguiment i assessorament per abordar aquesta problemàtica de manera integral.

Mobilització Ciutadana i Denúncies

La mort de diversos cans a la platja de Llenaire ha generat una mobilització ciutadana i alarma social. Després de la tràgica pèrdua de Lenny el passat 25 de desembre, els veïns van organitzar-se per netejar la zona i la Policia Local va precintar la platja com a mesura preventiva. La creació de la pàgina de Facebook “Justicia per a Lenny” i una recollida de signatures amb més de mil adhesions demanen més seguretat i la detenció del culpable. La mort de Mia, una cussa de quatre anys, aquest dissabte 17 de febrer ha intensificat la mobilització, i un nou grup de veïns es va activar per netejar la zona el mateix dissabte a la recerca del verí. Cal dir, però que l’enverinament de Mia no es va produir a Llenaire, sinó a la plaça Joan Cerdà, davant el quarter de la Guàrdia Civil.

Foto: Pàgina Facebook “Justicia para Lenny”

Crida a denunciar i confusió sobre la Magnitud del Problema

Malgrat les notícies de diversos casos d’enverinament de cans difoses a través de mitjans i xarxes socials, on s’ha arribat a xerrar de la mort de cinc cussos només enguany, la regidora Maria José Jiménez assegura que tant a la Guàrdia Civil com a l’Ajuntament de Pollença només tenen constància dels casos de Lenny i Mia, a més d’un altre enverinament en que l’animal va sobreviure. Per aquest motiu la Policia Local ha fet una crida per xarxes socials animant a denunciar tots els possibles casos.

PUBLICITAT

Més de deu anys d’enverinaments

Des de fa més de deu anys, la platja de Llenaire ha estat escenari d’enverinaments de cans, amb incidents que es remunten al 2013 quan es va habilitar la zona per als animals. Tot i diversos intents anteriors de col·locar càmeres per supervisar l’àrea, les autoritzacions prèvies han estat denegades per Delegació de Govern, malgrat l’evident necessitat de prendre mesures preventives.

PUBLICITAT