L’AJUNTAMENT DE POLLENÇA ARRIBA A UN ACORD PER COMPRAR UNA PART DE LA PLANTA BAIXA DEL CAPITOL

1066
El batle, Bartomeu Cifre ochogavia, amb la propietària de la planta baixa del Capitol, Joana Vicens, amb qui han arribat a un acord per comprar-ne 95 metres quadrats.

L’Ajuntament de Pollença ha arribat a un acord per comprar 95 metres quadrats de la planta baixa de l’antic cinema Capitol per 326.000 euros, més una quantitat compensatoria com a indemnització pel temps que no s’ha pogut llogar el local. Concretament, aquests 95 metres corresponen al local que, fins no fa gaire, ocupava el Banco Santander i la portassa de la casa. L’habitatge queda en mans dels propietaris. L’adquisició d’aquest local permetrà disposar de l’espai suficient per fer una entrada i sortida d’emergència, així com també disposar d’espai de magatzem.

El mes de desembre de l’any 2014 i essent batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, l’Ajuntament va comprar el cinema Capitol per 850.000 euros a la família Salas Pons. Però l’espai que ocupava l’antic cinema -pisos superiors i un accés al carrer a la planta baixa- no permetia fer una reforma adequada per reobrir la sala respectant les actuals normatives de seguretat i accessibilitat.

L’any següent a la compra, ja amb Miquel Àngel March com a batle del municipi, s’encomanà un estudi a l’arquitecte Santiago Fiol per valorar les possibilitats de reforma de l’edifici. L’estudi va concloure que l’edifici no pateix danys estructurals ni de fonaments, però sí aconsellava una rehabilitació integral i el canvi complert de la coberta.

L’estudi també fixà una capacitat màxima de 235 places, més 5 places de mobilitat reduïda, davant les 387 de l’antic cinema, per motius de confort, segons paràmetres actuals, i també de seguretat. La rehabilitació tendria un cost aproximat de 2.280.000 euros, sense comptar amb el valor de l’equipament escènic.

PUBLICITAT

Ja en aquesta legislatura i amb Bartomeu Cifre Ochogavia com a batle, el novembre del 2019, el ple de l’Ajuntament va aprovar una modificació de crèdit de 450.000 euros per negociar la compra de part de la planta baixa i així poder iniciar els tràmits per a la rehabilitació. Aquesta modificació de crèdit es va aprovar amb el vot a favor de tots els partits que conformen l’equip de govern, això és Tots per Pollença, Unió Mollera Pollencina (UMP), Partit Popular i El Pi, així com també d’Unides Podem. Per la seva banda, Junts Avançam hi va votar en contra tot demanant l’obertura d’un debat públic, ja que, segons explicaren una vegada finalitzada la totalitat d’aquesta adquisició i reforma, l’equipament arribaria a tenir un cost superior als 4 milions d’euros. Tot per “un aforament molt reduït i una caixa escènica també molt reduïda que no permetrà cap concert de la banda de música de Pollença en el seu conjunt. A més només s’hi podran fer obres de teatre de 3 o 4 actors, grups musicals d’entre 6 i 8 músics, entre d’altres espectacles de petit format”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT