L’AJUNTAMENT DE PALMA AMPLIA EL FONS ARTÍSTIC AMB UNA OBRA D’AINA PERELLÓ

789

L’ajuntament de Palma amplia el fons artístic amb una obra d’Aina Perelló que duu per títol “Fotografia número 1”, entre altres 18 obres d’art contemporani amb les quals es pretén “enriquir el valor patrimonial” de Cort. Per això, des de l’àrea de Cultura de l’ajuntament de Palma, han invertit 149.999’97 euros.

Entre el 28 de febrer i el 28 de març de 2021, un total de 165 artistes respongueren a la convocatòria de l’ajuntament de Palma. D’entre les 539 obres aportades, una comissió avaluadora formada per experts independents va seleccionar les obres més interessants per al fons de l’Ajuntament de Palma, a partir d’uns criteris marcats per Cort.

Entre aquests criteris, destaca que els crreadors tenguin alguna vinculació amb Palma i amb Mallorca, des dels anys 70 fins a l’actualitat i també que el nombre de dones i d’homes seleccionats sigui equilibrat. En qualsevol cas, s’ha tengut en compte la relevància dels artistes i també que el fons artístic de l’ajuntament de Palma, no comptàs amb obra d’aquell artista.

La comissió avaluadora estava formada per representants de l’Associació d’Educadors Culturals de Mallorca, d’Es Baluard Museu d’Art Contemporani, de l’Associació d’Artistes Visuals de Balears, de la Universitat de les illes Balears, de l’Associació de Crítics i Comissaris de Balears i de Gestors Culturals de l’Illa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT