L’AJUNTAMENT CONFIRMA QUE NO HI HAURÀ MOROS I CRISTIANS

1158

El regidor de Festes, Josep Lluís Pons, ha confirmat que, aquest 2021, no hi haurà simulacre de Moros i Cristians, però sí “festes de la Patrona que, fins i tot, seran una mica més lluïdes que l’any passat, sobretot perquè farem més concerts”, ha dit Pons que ha assegurat que “la Patrona és molt més que els Moros i Cristians”.

Més enllà d’anunciar una major presència de concerts, Pons ha avançat que “de moment, treballam perquè tots els actes es facin amb limitació d’aforament. Ara bé, aquests aforaments seran gairebé del cent per cent permès i sempre amb la gent asseguda”.

Com ja es va fer l’any passat, l’acte institucional durant el qual l’Ajuntament reconeix persones vinculades amb Pollença que, per una o altra raó, han destacat es tornarà fer al Claustre, un espai ventilat, on fàciment es pot controlar l’aforament.

La setmana passada després d’una reunió amb representants del Govern de les illes Balears, la Federació d’Entitats de Balears (FELIB) va anunciar que aquest estiu es podrien celebrar algunes festes d’estiu. La il·lustració d’aquesta notícia amb imatges dels Moros i Cristians de Pollença va fer créixer rumors infundats sobre la possibilitat que hi hagués Simulacre.

PUBLICITAT

No serà així. És més les segones festes patronals de Pollença en pandèmia, hauran de complir un seguit de mesures restrictives per evitar rebrots de covid-19. Així, tal i com apuntaven des de la mateixa FELIB, es recomanable que els actes es facin en exteriors o en indrets ben ventilats. A més a més, l’ús de mascareta continuarà sent obligatori i s’haurà de mantenir una distància de seguretat entre no convivents. I, com apunta el delegat de festes de Pollença, s’haurà de controlar l’aforament.

Des de la FELIB, recomanen “evitar sopars a la fresca” i “fer difusió en xarxes socials més enllà del propi municipi, per no fer efecte crida a gent d’altres zones”. I és que no es pot oblidar que la pandèmia a les illes Balears està controlada, però no extingida. Mentre això no passi, cal “evitar aglomeracions i activitats sense protocol”, concloïen des de la FELIB.

PUBLICITAT
PUBLICITAT