L’AJUNTAMENT COMPRARÀ LA FÀBRICA DE CAN MORATÓ PER FER-HI UN CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE CAN FEBUS

2317

Aquesta notícia es va publicar el 28 de desembre de 2016 i, com molt bé interpretaren els lectors, era una INNOCENTADA.

 

Un dels punts del proper ple de l’Ajuntament de Pollença que ja se celebrarà a l’any 2017, serà l’aprovació de la compra de la fàbrica de catifes de Can Morató, així com també del solar on està ubicada. El batle de Pollença, Miquel Àngel March, ha confessat que fa mesos que negocia amb els propietaris aquesta compra i que finalment ha acordat un preu aproximat de 850.000€. Dins aquesta xifra ja s’hi han inclosos els 18.000€ corresponents a la plusvàlua.

El que ha impulsat definitivament aquesta operació ha estat la compra fa un any del solar de Can Febus situat just a l’altre banda de carrer de la fàbrica. La riquesa de fauna i flora descoberta dins aquest solar a la vorera del torrent de Sant Jordi, així com també la troballa de restes arqueològiques va fer necessària la recerca d’un lloc on ubicar-hi un centre per donar a conèixer la importància d’aquest indret.

PUBLICITAT

Dins el solar de Can Febus s’han descobert espècies animals difícils de trobar a altres indrets de l’illa. El més destacable en aquest sentit va ser la troballa de calapotins de l’especie “Dendrobates tinctorius”, que es creia extinta a l’illa de Mallorca. Respecte a les restes arqueològiques es tracta del que podrien ser les parets o fonaments d’un habitatge que segons l’historiador Pere Sales són del mateix període que el Pont Roma. “No seria cap animalada pensar que els constructors del pont varen viure al solar de Can Febus” va declarar l’historiador.

Cal remarcar que després de la compra de Can Febus l’ajuntament va obrir una consulta popular per mirar de trobar un us al solar, però després de totes aquestes troballes se deixarà com està. “Com a molt s’hi posaran petits indicatius perquè pugui esser visitat de manera puntual prèvia inscripció” ha declarat el regidor d’urbanisme Tomeu Cifre.

Una vegada aprovada la compra de la fàbrica de catifes s’obrirà un concurs per sel·leccionar un projecte de reforma de l’antic edifici de Can Morató per reconvertir-lo en un centre d’intrepretació. Segons el batle de Pollença aquest projecte haurà de ser respectuós amb el que queda de la fàbrica ja que forma part del patrimoni industrial de Mallorca. A més del centre d’interpretació el projecte haurà de preveure la creació d’un espai polivalent que pugui ser usat com auditori, entre altres usos. Aquest projecte deixarà definitivament aparcada la reforma del Cine Capitol, un fet que Tomeu Cifre, anterior Batle de Pollença, ha lamentat profundament.

En quant al ple on s’aprovarà la compra de Can Morató, l’equip de govern s’ha assegurat els vot a favor d’alternativa per Pollença que ha dit que votarà a favor amb la condició que hi hagi un espai dedicat a la participació on s’hi puguin celebrar assamblees i referendums amb una periodicitat setmanal.

El regidor d’Unió Mollera Pollencina, Andrés Nevado, ha remarcat la necessitat de protegir “estos renacuajos” de “Dendrobates Tinctorius”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT