L’AJUNTAMENT ASFALTARÀ EL CAMÍ DEL PUIG FINS A L’EMPEDRAT

759

L’Ajuntament ha tret a licitació un projecte per arreglar la part del Camí del Puig que és propietat municipal, és a dir, des de la carretera fins al punt que finalitza el formigó i comença l’empedrat. El projecte consisteix a millorar i reforçar el ferm de 1.100 metres de camí amb dos tipus de materials, asfalt i formigó. L’asfaltat es farà a tot el tram excepte a les corbes on s’aplicarà formigó estriat. Abans d’aplicar una capa d’asfalt de 4 centímetres es farà una feina de regularització del sòl. El projecte ha sortit a licitació amb un preu de 216.540 euros. El termini perquè les empreses és puguin presentar finalitza el 4 de febrer. Les obres s’hauran de tenir una durada d’un mes.

Imatges extretes del projecte que indiquen en color cel les parts que seran asfaltades i en vermell les que seran formigonades

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre, considera que “Es tracta d’una obra molt necessària”, ja que el Puig de Maria és un camí molt transitat, i “hi ha molta de gent que va al monestir”; explica que “està en molt mal estat i necessita una remodelació urgent, sobretot per tal que els vehicles de manteniment, recollida de fems i gent impedida que no pot pujar a peu hi puguin transitar”.

Imatges de l’estat actual del camí

Cifre ha afegit que, tot i que l’Ajuntament actuarà en la major part del camí, la resta “l’ha de dur a terme el Consell, ja que la darrera rehabilitació la va fer fa més de quinze anys”. El batle considera que la competència per rehabilitar la part empedrada del camí fins al monestir és del Consell Insular de Mallorca, ja que aquest tram de camí pertany a la Ruta de Pedra en Sec. Per això, l’Ajuntament de Pollença ha sol·licitat a la institució insular, a través de l’Àrea de Medi Ambient, que dugui a terme les obres de condicionament necessàries.

Imatge extreta del projecte que indica el tipus d’actuació que es farà a l’es zones asfaltades

Cal recordar, però, que la propietat de la part empedrada del camí és propietat del Bisbat de Mallorca. La competència per arreglar aquesta part del camí depèn dels acords que tingui la propietat (el bisbat) i la el Consell de Mallorca.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT