L’AEMET PRONOSTICA FORT VENTS, EN PLENA RESSACA DEL TEMPORAL COSTANER DE LA SETMANA PASSADA

279

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) pronostica forts vents de component Nord i Nord-Oest al municipi de Pollença, en plena ressaca del temporal costaner que la setmana passada va fer deixar danys importants a diferents embarcacions del Port.

Per a avui i demà, dilluns 9 i dimarts 10 de desembre, l’AEMET avança màximes de vent de 45 quilòmetres per hores de component Nord-Oest girant a Nord, amb ratxes de fins a 75 quilòmetres per hores. De fet, des de l’AEMET han activat l’alerta groga per fenòmens costaners.

El temporal marítim alça un tram del passeig Voramar

El fort temporal marítim va causar diversos desperfecte entre els quals el més destacable fou que el tram del passeig Voramar situat a l’indret del carrer Gregal, a la platja d’Albercuix, es va alçar degut a l’impacte de les ones.

Per altra banda, quatre velers s’amollaren i navegaren a la deriva per la vorera de mar. De fet, n’hi va haver un que va quedar encallat a la mateixa platja d’Albercuix, però a la zona de l’Hotel Daina.

PUBLICITAT
Foto: Xesca Serra
Foto: Xesca Serra

Entre el 2 i el 4 de desembre, va estar en alerta taronja per precipitacions a Pollença i per temporal marítim i vent al Port, on es varen registrar ràfegues de fins a 72 quilòmetres per metre quadrat a l’observatori del Club Nàutic situat al cap del Moll i de 67 quilòmetres per hora al de l’AEMET, ubicat a l’edifici de Costes.

De fet, a Pollença, es varen recollir 56’4 litres per metre quadrat entre el 2 i el 4 de desembre. I, al Port, 35 litres per metre quadrat a l’estació del Club Nàutic i 24’4 a la de l’AEMET.

PUBLICITAT
PUBLICITAT