L’ACTE D’HOMENATGE A QUATRE VÍCTIMES POLLENCINES DEL FRANQUISME SERÀ DEMÀ, 20 D’ABRIL

253

Pollença va ser un dels pobles més afectats per la repressió franquista amb desenes de desapareguts. En prova d’això, a les fosses obertes durant els darrers anys (Porreres, Marratxí, Llucmajor i Calvià), s’han anat identificat pollencins que foren assassinats i sepultats en el més sigilós silenci.

La pandèmia del coronavirus va impedir retre el merescut homenatge a quatre d’aquests pollencins: Josep Pont, Miquel Marquet, Antoni Castanyer i Antoni Oliver com al seu moment es va fer amb Joan Losa Campomar. Aquest acte pendent des de fa anys o mesos, segons com es miri, es farà demà dimecres 20 d’abril, a les 18 hores, a la Sala de Plens de l’ajuntament de Pollença.

Després d’haver-se de suspendre en diverses ocasions i lliurar les restes d’Antoni Castañer Cifre, Antoni Oliver Jordà i Miquel Marquet Perelló als seus familiars el mes de febrer de 2021, es va posposar l’homenatge que, finalment, serà demà dimecres 20 d’abril, a les 18 hores, a la Sala de Plens.

Aquest dia i aquesta hora també es retrà homenatge a Josep Pont qui fou identificat a la fossa de Calvià, les restes del qual es lliuraran a la família en un acte íntim per exprès desig dels familiars.

PUBLICITAT

PUBLICITAT