LA TASCA MUSICAL DE FRANCESCA ADROVER TIRADO RECOLLIDA EN UN LLIBRE HOMENATGE

241

Amb el títol Francesca Adrover Tirado. Aportació a la música d’arrel tradicional de Mallorca i altres peces, es recull la tasca musical d’aquesta felanitxera tan vinculada al ball popular mallorquí.

Francesca Adrover Tirado va ser, com a músic, una de les persones que participaren directament en el procés de recuperació i consolidació de la música i el ball popular de Mallorca en les darreres dècades del segle XX i principis del XXI. En aquest llibre queda recollida gran part de les seves creacions musicals en aquest àmbit, a més d’altres peces lligades a la seva vida professional.

Francesca Adrover Tirado. Aportació a la música d’arrel tradicional de Mallorca i altres peces de Maria Rosa Cons Teixidó és el número 45 de la col·lecció Els Fiters que El Gall Editor dedica a l’assaig. Té 112 pàgines i val 15 euros.

Biografia de l’autora

Maria Rosa Cons Teixidó, també coneguda com Marosa, és mestra d’Educació Primària i llicenciada en Història de l’Art.

PUBLICITAT

Nascuda a Palma, residí a Felanitx uns anys i actualment viu a Cas Concos.

Al llarg de la seva vida ha format part de formacions musicals molt diverses. Ha estat membre com a músic del grup de música i ball de Mallorca S’Estol des Gerricó, de Felanitx (1982-2021). També ha participat en la tradició del cant de Sales, i en l’actualitat és músic de la comitiva que acompanya la dansa de Sant Joan Pelós, del mateix poble. Col·labora de manera esporàdica en diversos mitjans de comunicació.

En aquest llibre presenta la recopilació de l’obra musical de Francesca Adrover Tirado, amb qui estava lligada familiarment, i va compartir una part de l’activitat musical, per tal que el seu llegat pugui ser conegut i interpretat arreu.

PUBLICITAT