LA ROLDANA COMENÇA A CAMINAR A POLLENÇA PER REVIDINDICAR LA DONA I L’ART

217

La Roldana és una plataforma que reinvindica la inclusió de les dones al currículum educatiu d’Història de l’art. Amb aquest objectiu, ha començat a caminar a Pollença, on el professor del departament d’Història de l’Institut d’Educació Secundària, José Luís García Salvador, s’ha posat al capdavant d’aconseguir nous suports i involucrar la ciutadania en aquesta meta.

La Roldana està composada per professionals de la Història de l’art, les belles arts, la Història i l’educació. Té representants a la majoria de Comunitats Autònomes. La plataforma és present a totes les xarxes socials: Instagram, Facebook i Twitter, a més a més compta amb un canal a YouTube i un altre a Telegram per difondre el projecte, aconseguir el màxim de suports i involucrar la ciutadania.

Si voleu formar part d’aquesta plataforma i/o teniu dubtes, us podeu posar en contacte amb el professor García Salvador a través del telèfon 656967751

La Roldana i el projecte de les artistes

La Roldana, la plataforma estatal que reivindica que las dones entrin al currículum educatiu d’Història de l’art, es consolida. Després de l’èxit de campanyes sobre la infrarrepresentació de les dones a la ciència, La Roldana posa l’accent a la Història de l’art, on a dia d’avui no hi ha cap dona en tot el currículum educatiu.

PUBLICITAT

El projecte, nascut a les xarxes socials amb una petició a charge.org de @la_artista_olvidada, es va col·lectivitzar amb l’aposta de @donesartistes, y des d’aleshores ençà no deixa de sumar suports, fins avui han sumat 10.000 firmes i més de 100 persones actives fan feina en el projecte.

L’objectiu principal de La Roldana és incloure les artistes a les narratives històriques, ja que actualment cap dona forma part, a l’Estat espanyol, del contingut a impartir en la matèria d’Història de l’art i la seva presència a l’assignatura de Fonaments de l’art és residual. Per això, a més de fer un toc d’atenció a les institucions per corregir una injustícia històrica, treballen en la confecció d’un catàleg d’artistes la presència de les quals consideren imprescindible en aquestes matèries. El catàleg es posarà a disposició dels centres educatius de manera gratuïta per poder completar els continguts proposats pel Ministeri.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT