LA REGIDORA DE BENESTAR SOCIAL DESMENTEIX QUE S’HAGI VACUNAT DE LA COVID-19

1186
Fotografia d'arxiu de la regidora de Benestar Social, Francisca Cerdà

D’ençà que es començaren a subministrar vacunes contra la Covid-19, s’han destapat centenars de casos de polítics i alts càrrecs d’arreu de l’estat espanyol que han estat inoculats amb la vacuna saltant-se el protocol. Aquest fet ha aixecat una gran polèmica i, fins i tot, ha provocat la dimissió d’algun d’aquests càrrecs, com és el cas dels Conseller de Sanitat de Múrcia i Ceuta, la batlessa de Molina de Segura o la tinent de batle de Dénia.

A Mallorca el cas que ha provocat més renou mediàtic ha estat el de la vacunació del Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull. Tota aquesta polèmica també ha arribat al municipi de Pollença en forma de preguntes de l’oposició cap a l’equip de govern.

Preguntes a la Conselleria de Salut

El dimecres 27 de gener, a diputada del Parlament de les Illes Balears de Mes per Mallorca, Joana Aina Campomar, va registrar una sèrie de preguntes a la mesa del parlament sobre la vacunació al municipi de Pollença. Campomar, que també és regidora a l’oposició (Junts Avançam) de l’Ajuntament de Pollença, ha formulat quatre preguntes molt concretes dirigides a la Consellera de Salut i Consum.

– Quantes persones han estat vacunades de la Covid-19 al municipi de Pollença?

PUBLICITAT

– Quantes persones, no estrictament personal sanitari o sociosanitari o residents residència majors, han estat vacunades de la Covid-19 al municipi de Pollença?

– Quantes persones, càrrecs públics, de l’Ajuntament de Pollença han estat vacunades de la Covid-19?

– Quantes persones, no estrictament personal sanitari o sociosanitari o residents residencia majors, se fan proves periòdiques de PCR i/o antígens al municipi de Pollença en compliment dels protocols establerts?

Per aquestes preguntes s’ha sol·licitat una resposta per escrit i, segons la normativa, hi ha 20 dies hàbils per contestar.

L’oposició demana al ple de l’Ajuntament

Al ple de l’Ajuntament de Pollença, que va tenir lloc ahir 28 de gener, quan el batle ja estava tancant el plenari, el cap de l’oposició Miquel Àngel March va demanar: “La regidora de Serveis Socials s’ha vacunat de Covid-19?”. la pregunta la va formular després de dir que existia un “clam social” respecte d’aquest tema. La resposta va venir per part del batle, Tomeu Cifre, després de carregar contra la regidora Joana Campomar dient que les les preguntes que havia formulat des del Parlament eren “Una de les poques aportacions que la senyora Campomar ha fet des del parlament a la vida política del poble”. Dit això, respecte de les vacunes va afirmar que “Tot el que es pugui haver fet al municipi de Pollença està fet amb els criteris metges i les autoritzacions de la Conselleria”.

La regidora ho desmenteix

Punt Informatiu ha contactat amb Francisca Cerdà, regidora de Serveis Socials, que ha dit categòricament que “no és vera” que hagi rebut cap vacuna contra la Covid-19, i que les preguntes de l’oposició son “fum i boira”.

Explicacions de la residencia i del centre de Salut respecte dels protocols de vacunació

D’altra banda, s’ha traslladat al director de la residencia de Sant Domingo, Toni Pons, la següent pregunta: “Hi ha alguna persona que no siguin exclusivament els residents de la residencia de Sant Domingo que s’hagi vacunat contra la Covid en alguna de les dues vegades que han vingut els sanitaris per a tal feina.” La seva resposta ha estat: “Informar-li que aquesta pregunta que vostè em fa no li puc respondre. Forma part de la confidencialitat”.

En aquest sentit la coordinadora del Centre de Salut de Pollença ha manifestat que tot i que al centre tenen un registre de tots els vacunats al municipi, no el poden donar, “igual que qualsevol acte sanitari”. Així mateix ha afirmat que s’han vacunat “la residencia de Pollença (2dosis), la del Port i el centre de salut”. D’altra banda explica que “El llistats de les persones a vacunar de les residències, igual que els nostres, ens venen donats des de la Gerència que els obtenen de les mateixes residències directament”. També explica que una vegada preparades les vacunes no es poden guardar i per aquest motiu “es van vacunar dos sanitaris, a cadascuna, que no estaven a llista”. Això ho feren per ordre de la Gerència, ja que estaven al següent grup de vacunació.

El batle confirma que ell i la regidora es fan PCRs periòdiques amb doblers públics

Al plenari d’ahir vespre, contestant a la pregunta sobre la vacunació de la regidora, el Bartomeu Cifre va dir: “el que si que puc confirmar és que tant jo com la regidora ens hem fet PCRs periòdiques sufragades pel sistema públic”. Contestant així la darrera de les preguntes que Joana Campomar havia formulat a la Mesa del Parlament.

En aquest sentit, la regidora i diputada Campomar ha declarat a Punt Informatiu que considera aquest fet “un abús i una irresponsabilitat”, ja que “ni docents, ni policies, ni treballadors de serveis essencials ho poden fer. S’ho han de pagar de la butxaca si s’ho volen fer.”

PUBLICITAT