LA PRESIDENTA CLADERA VISITA POLLENÇA

262
La presidenta Cladera i el conseller Serra han visitat el parc de la Gola.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, s’han reunit amb l’equip de govern i representants del sector turístic de Pollença.

L’objectiu de la visita era continuar treballant amb el municipi de Pollença per reiniciar la temporada turística, així ho asseguren des del Consell de Mallorca a través d’una nota de premsa.

La presidenta Cladera i el conseller Serra s’han desplaçat fins a Pollença per tractar qüestions relacionades amb la reactivació turística i econòmica amb el batle, Bartomeu Cifre Ochogavia i altres membres de l’equip de govern, així com també representants de l’associació d’habitatges turístics de Pollença i l’Agrupació Hotelera de Pollença. 

Cladera ha fet referència a les bones notícies que se senten «respecte a la reobertura turística, ara que tenim les dades epidemiològiques més controlades», i per això « hem d’estar preparats, i Mallorca i Pollença hi estan, per començar la temporada de forma segura». En aquest sentit, ha explicat que «Des del Consell seguim fent feina amb els ajuntaments perquè Mallorca i Pollença estiguin en posició de sortida per quan puguem rebre turistes i traslladar que som una destinació, a més d’atractiva, segura».

PUBLICITAT
Moment de la reunió de la presidenta Cladera i el conseller Serra amb representants del consistori pollencí i de representants del sector turístic.

70.000 euros per al Festival

La presidenta també ha destacat que «a Pollença hi ha molts d’atractius turístics, com el Festival de Pollença, dins de l’oferta cultural i musical. Des del Consell hi aportarem una subvenció de 70.000 euros». I ha afegit: «Aquest festival és un dels valors tant culturals com turístics del municipi, que va plantar cara al virus celebrant l’edició de l’any passat amb totes les garanties de seguretat i des del Consell li volem donar suport, coincidint amb el 60è aniversari d’una cita ineludible per als amants de la música i la cultura».

Foto: Consell de Mallorca.

Visita a les obres de la nova OIT del Moll

La jornada ha començat amb la visita a les obres de la nova Oficina d’Informació Turística al Port de Pollença. El batle, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha explicat que està situada en una «zona emblemàtica, de confluència» i esdevindrà alhora «un lloc de trobada i on trobar informació». A més a més, Cifre ha afirmat que «dins la línia turística diferencial que duim a Pollença (cultural, familiar…), esperem que enguany puguem ser pioners a l’hora de reactivar-nos».

Precisament, els representants del Consell i el batle han visitat també el Centre de Turisme Ornitològic La Gola.

Actuacions del Consell per a la promoció turística de Mallorca

Amb aquestes visites del Consell als municipis de l’illa es vol dur a terme un procés d’escolta activa del sector turístic i exposar les possibilitats que ofereix la institució insular en la promoció turística en la temporada 2021. 

Així, la Direcció Insular de Turisme publicarà una convocatòria de subvencions de 450.000 euros per als ajuntaments de Mallorca per, entre altres accions, redactar un pla estratègic de turisme; crear destinacions intel·ligents amb ajudes d’eines TIC i pàgina web, app turística o xarxes socials; establir rutes o recorreguts recolzats amb eines digitals com ara vídeos, geolocalització, imatges, punts d’interès; i reforçar la xarxa WiFi pública a les zones turístiques més visitades.

Cal recordar també que des de la Fundació Mallorca Turisme s’ha aprovat un complet pla d’actuació per reforçar la marca Mallorca als principals mercats emissors, que inclou la coordinació amb el sector, així com la realització d’iniciatives en col·laboració. Els eixos fonamentals que seguiran totes i cadascuna de les actuacions que es duguin a terme seran la projecció de Mallorca com a destinació segura, sostenible i adaptada a les innovacions que la intel·ligència tecnològica aporta per tal d’estar en primera línia de sortida tot d’una el sector turístic es reactivi.

PUBLICITAT