LA PRESIDENTA CLADERA QUALIFICA DE “MOLT INTERESSANT” ELS EDIFICIS DE LA FÀBRICA

455

Aquest migdia, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha visitat l’antiga fàbrica de catifes de can Morató, on Colonya Caixa Pollença té la intenció de transllardar-hi la seu central de la fundació i de l’entitat financera. Durant el recorregut, la presidenta Cladera ha estat acompanyada pel director general de Colonya, Gabriel Bauçà; el president de Colonya, Josep A. Cifre Rodríguez; el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, i el Doctor en Història, Pere Salas, que, durant el recorregut per l’antiga construcció industrial ha anat fet explicacions que la Presidenta ha qualificat de “molt interessant”.

Abans de recórrer les instal·lacions de l’antiga fàbrica de catifes de can Morató, el batle Cifre Ochogavia ha explicat que, amb els tràmits administratius fets fins ara, l’Ajuntament està redactant l’adaptació que, després d’una primera aprovació inicial, el Consell de Mallorca haurà d’aprovar definitivament a través de les direccions generals de Patrimoni i de Territori.

Cifre Ochogavia ha valorat la coordinació entre les diferents insititucions implicades en els tràmits per poder aconseguir l’ús administratiu de l’antiga fàbrica de Can Morató.

Compte enrere per escollir l’avantprojecte guanyador

Per la seva banda, el director general de Colonya Caixa Pollença, Gabriel Bauçà, ha avançat que han passat informació relativa a l’estructura als 14 equips d’arquitectes seleccionats per fer l’avantprojecte del qual ha de sortir el guanyador del concurs per fer la rehabilitació d’aquest edifici representatiu de l’entrada de Pollença venint del Moll.

PUBLICITAT

Pel que fa a terminis, Bauçà ha apuntat al 15 de desembre de 2020 com a data en què els 14 equips que actualment treballen en la redacció d’avantprojectes, han d’haver presentat les seves propostes.

El nom del guanyador es farà esperar fins a finals de gener de 2021.

Recuperar patrimoni industrial

Finalment, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha posat en valor l’aposta de Colonya per a la recuperació del patrimoni industrial per traslladar-hi no només seu de l’entitat financera, sinó també d’un centre sociocultural.

La presidenta Cladera sí que ha posat data al possibli inici de les obres cap allà “el 2021 avançat”. I és que les institucions implicades són conscients de la recuperació d’aquests edificis per a Pollença i per a tot Mallorca. De fet, “el Consell de Mallorca col·laborarà”, ha sentenciat la presidenta Cladera.

PUBLICITAT
PUBLICITAT