LA POLLENCINA ALBA SUAU, PREMI BARBARA H. WEIL

887

L’artista multidisciplinar Alba Suau ha guanyat el Premi Barbara H. Weil, amb el qual es vol donar visibilitat a les dones artistes i així reivindicar les seves creacions a l’hora que divulguen, promouen i fomenten la qualitat artística de les illes Balears.

L’acte de lliurament d’aquest premi va tenir lloc aquest divendres 27 d’agost, a l’Studio Weil del Port d’Andratx, on Alba Suau va recollir el premi de la mà de l’arquitecte Daniel Libeskind.

L’artista Alba Suau durant l’acte de divendres. Foto: Simona Aru.

El premi consisteix en una estada artística a Nova York, on Alba Suau podrà presentar el seu treball en l’entorn del món de l’art de la ciutat nordamericana a través de Weil Art Exchange. En aquest sentit, Suau, visiblement contenta, es mostra il·lusionada en poder recórrer galeries i conèixer artistes que admira profundament.

Amb només 24 anys, Alba Suau va enviar un dossier al Premi Barbara H. Weil amb el seu currículum i una selecció d’obres, entre les quals “algunes pintures recents, però també un parell d’instal·lacions de fa uns anys i un seguit d’escultures que és el darrer que he fet”, ha explicat.

PUBLICITAT

Després de seleccionar-la com a finalista, va haver de presentar tres obres disponibles per poder ser exposades. Tot i amb això “el Premi, que es dona per a la totalitat de les obres presentades, em va sorprendre moltíssim, perquè era la més jove de totes les artistes, entre les quals n’hi havia de molt consolidades”, comenta Suau.

Formada en Belles Arts a Barcelona i a Marsella (França), aquest curs Alba Suau té previst fer un màster de pintura a Brusel·les (Bèlgica), perquè, a pesar de treballar amb diverses disciplines, “la pintura sempre és present”.

Fa dos anys que va concloure els estudis de Belles Arts i ha participat en diverses exposicions individuals i col·lectives, tant a les illes Balears com a Marsella (França).

L’artista mutidisciplinar Alba Suau ha guanyat el Premi Barbara H. Weil. Foto: Simona Aru.
PUBLICITAT