LA PLUJA AVANÇA UN DIA LA TARDOR

322
La tempesta s'apropa. Foto: Xesca Serra.

La tardor astronòmica comença demà 22 de setembre, entre les nou i quart i les deu del vespre. Tanmateix, però, la pluja que avui a estones pitja fort ha fet avançar la sensació d’haver deixat enrere l’estiu per passar d’estació. La tardor durarà 89 dies i 20 hores. Per tant, el 21 de desembre entrarà l’hivern.

Des de les 11 del matí fins a les 11 de la nit, hi ha una alerta taronja activada per fortes precipitacions i tempestes damunt tot Mallorca. A més a més, a la costa de tramuntana, hi ha una alerta groga activada per temporal marítim.

Un lector del Moll ens ha fet arribar aquest vídeo de la pluja d’avui.

A Pollença, encara no devien ser les 11 hores, quan s’ha posat a ploure. Així, a l’estació del Calvari, ja s’han recollit 37’6 litres per metre quadrat amb el que duim d’aquest plujós 21 de setembre, això és més de la meitat del que ha plogut durant tot el mes de setembre. De fet, en aquella estació, durant el mes de setembre s’han registrat 60’2 litres per metre quadrat.

A l’estació meteorològica de can Pontico, les pluges d’avui 21 de setembre ja han dexiat 27’4 litres per metre quadrat, mentre que, durant tot el mes de setembre, s’han registrat 55’8 litres per metre quadrat.

PUBLICITAT
TOT MARCO digital

Finalment, a l’estació meteorològica de Formentor, han recollit 11’4 litres per metre quadrat avui 21 de setembre i 35’4 litres per metre quadrat durant el mes de setembre.

Des de l’AEMET, alerten sobre les pluges intenses que s’esperen a les illes Balears per avui i per demà. És més també avisen que, encara que més febles, poden persistir dijous i divendres.

PUBLICITAT