La plaça Vella serà escenari de Mori el mal govern, l’obra de Pere Salas sobre la Germania

478

La plaça Vella de Pollença serà escenari de Mori el mal govern, l’obra de teatre que Pere Salas ha escrit sobre la Germania des de la Part Forana.

La posada en escena d’aquesta nova obra de Salas ha mobilitzat fins 34 actors que, sota la direcció i dramatúrgia de Josep M. Albinyana, donaran vida a Mori el mal govern que s’estrenarà el proper dissabte 29 d’octubre, a les 21 hores. L’endemà diumenge 30 d’octubre, es faran dues funcions més: a les 19 hores i a les 21 hores.

A més d’actors professionals i aficionats, així com també figurants que posaran cos i ànima a Mori el mal govern, s’ha de destacar el gran esforç de producció i la implicació de molta persones, perquè arribàs a bon port.

Les entrades per veure Mori el mal govern valen 3 euros i es poden comprar a https://ticketib.com/events/mori-el-mal-govern

PUBLICITAT

Una història de la Germania des de la Part Forana

Mori el mal govern és una obra de teatre ambientada durant la Germania (1521-1523), centrada en la zona nord de Mallorca, on es decidí per la força de les armes el resultat de la revolució. Agermanats i mascarats tornaran a reviure, els propers 29 i 30 d’octubre, uns fets que canviaren la nostra història.

La representació parteix d’una idea i un text original de Pere Salas, mentre que la direcció, dramatúrgia i posada en escena ha anat a càrrec de Joan M. Albinyana. Amb el suport de l’àrea de Cultura de l’ajuntament de Pollença, ha gaudit també de la col·laboració de l’ajuntament d’Alcúdia i del Teatre Principal.

Mori el mal govern s’estrenarà el mateix dia i en el mateix lloc on es produïren els principals fets que són la base d’aquest drama, ara fa just 500 anys, el 29 d’octubre de 1522, a la plaça Vella i a la parròquia de Pollença. És una obra de teatre al carrer, on els principals personatges, la majoria sorgits directament de les pàgines de la història i en el marc dels esdeveniments que realment varen succeir, desenvolupen una trama ficcionada. Així mateix, és una història coral que mostra els anhels de les dones i els homes de Mallorca per construir una societat més justa, en un dels escenaris més violents de l’època. En definitiva,
dona veu a la Germania des de la Part Forana.

PUBLICITAT