LA MILLOR CUSSA POINTER D’EUROPA ÉS POLLENCINA

589
Kika de Vecris

La cussa Kika de Vecris, de Rafel Cárdenas, ha estat la guanyadora del campionat d’Europa en la modalitat “busca de caza”. La cussa primer va haver de participar en una seria de proves durant 15 dies on va ser seleccionada per a representar a Espanya en el campionat d’Europa que ha tingut lloc aquest cap de setmana  a la província de Sevilla. La competició va durar dos dies, i els dos dies Kika de Vecris va ser la guanyadora de la jornada. 

En aquesta ocasió no va ser Rafel Cárdenas el conductor de Kika, si no que va ser un altre conductor l’encarregat de donar ordres a la cussa degut al gran nombre de dies que era necessari desplaçar-se a la península per participar a totes les proves. 

Entre les proves de selecció i el campionat participaren més de 400 cans de nombrosos països d’Europa. 

Tot i que sigui desconeguda pel gran públic, Kika de Vecris és una cussa amb un gran palmarés. L’any passat ja va guanyar la copa d’Espanya i ha estat durant dos anys proclamada la millor cussa pointer femella d’Espanya. L’any passat també va participar al campionat d’Europa que va tenir lloc a Sèrbia. 

PUBLICITAT

Cardenas explica que aquest cans sons vertaders atletes ja que durant la prova estan corrent amb una gran intensitat. A més, aquesta és una modalitat on el ca ha de trobar perdius però no hi ha mort. Tot te lloc en un sementer molt extens, on la cussa primer ha de parar la perdiu, i quan rep l’ordre del conductor ha d’anar donant passes fins que aixeca la perdiu, moment en que el conductor fa una detonació. La cussa durant el vol i durant el tro ha d’estar completament immòbil, i si fa una sola passa queda eliminada. A més, si s’aixeca una perdiu per allà on ha passat la cussa sense que s’hagi parat, també queda eliminada.

PUBLICITAT