La Junge Camerata Academica passa per Pollença en la seva gira mallorquina

220

La Junge Camerata Academica Sant Llorenç oferirà un concert aquest dissabte 15 d’octubre, a les 17 hores, a l’Església del Roser de Pollença.

Aquest recital forma part de la gira que aquests joves estudiants de violí d’alemanya i àustria, ofereixen arreu de Mallorca, des del 10 d’octubre fins al 16 d’octubre.

Durant tot l’any, la Junge Camerata Academica ha assajat un repertori expressament per tocar per al públic mallorquí.

La Junge Camerata Academica Sant Llorenç va ser fundada l’any 1999 per Isabel Morey Suau i Neil Fellows per oferir als seus alumnes l’oportunitat de tocar en una orquestra des del primer moment. pel que fa al nom, és un homenatge a la Cripta de Sant Llorenç, una de les esglésies més antigues de Palma, que al seu torn té un significat especial per als dirigents.

PUBLICITAT

Els membres de l’orquestra han anat canviant al llarg dels anys, ja que es prioritza donar l’oportunitat als nous estudiants de créixer-hi. 

La Junge Camerata Academica Sant Llorenc està formada per un centenar de joves músics d’entre 3 i 19 anys. A més d’Isabel Morey Suau, tenen tres altres professors Suzuki de Kiel: Michaela Freitag (directora adjunta) , Alba San Quirico Corral i Uta Brune. Els alumnes pertanyen als grups de violí de l’Ernst-Barlach-Gymnasium de Kiel (fundat l’any 2005 per Sebastian Klingenberg i Isabel Morey), de l’escola de música del districte de Plön i de les classes de violí del Lehrwerft de Kiel.

Des del 2003, la Junge Camerata toca regularment al nord d’Alemanya i altres països europeus.

El novembre de 2010, la Junge Camerata va completar una exitosa gira de concerts a Viena, on va tocar amb estudiants de l’escola de música Johann Sebastian Bach de Viena i de l’escola de música Johannes Brahms de Mürzzuschlag, així com altres estudiants de Suzuki d’excel·lents professors de Suzuki a Àustria. Dos anys més tard, el març de 2012, els alumnes d’Àustria van fer una visita de tornada a Alemanya. Des de llavors, hi ha hagut un intercanvi regular entre Àustria i Alemanya cada dos anys.

Amb motiu del seu quinzè aniversari, va produir un disc i el 2015 va rebre el premi de la Fundació Ruta, dotat amb 4.000 euros, pel compromís en l’àmbit social, cultural i artístic a la casa de Diakonie Preetz.

L’evolució dels intèrprets i la resposta del públic confirmen l’èxit de la Junge Camerata Academia Sant Llorenç. En aquest sentit, la invitació al 90è aniversari de la presidenta d’honor de l’Associació Europea de Suzuki, Princess zu Salm Salm, n’és una bona mostra.

PUBLICITAT