LA FLAMA DE SANT JOAN TORNARÀ PUJAR AL PUIG

237

Després del bon funcionament de l’any passat, la delegació pollencina de l’Obra Cultural Balear (OCB) ha empès que la Flama de Sant Joan torni pujar al Puig de Pollença. A més a més, hi haurà dues novetats respecte l’any passat. I és que, aquest 2022, els xeremiers acompanyaran la pujada i, una vegada allà dalt, qui vulgui quedar a fer un pa amb oli, ho podrà fer.

Totes les persones que estiguin interessades en acompanyar la Flama de Sant Joan dalt del Puig s’han de concentrar a les 19’30 hores, del dia 23 de juny, a la plaça Major, No cal fer inscripcions ni res.

Si una vegada allà dalt, volen quedar a fer un pa amb oli, sí que cal reservar prèviament, telefonant al 680 215 144 per tenir una previsió de les persones.

La Flama de Sant Joan és la Flama del Canigó que, cada any davalla a Barcelona, des d’on es reparteix per a diferents indrets dels Països Catalans. A Mallorca, arriba al Castell d’Alaró i al Puig de Pollença.

PUBLICITAT

La Flama del Canigó és una tradició vinculada al solstici d’estiu i amb una simbologia vinculada a la llengua catalana. La Flama del Canigó arriba diversos indrets dels Països Catalans cada any, entre el 22 i el 23 de juny, coincidint amb la renovació del foc al cim del Canigó. De fet, amb la Flama del Canigó s’encenen les fogueres de la nit de Sant Joan.

Passada la Flama de Sant Joan, el següent acte de l’OCB a Pollença serà la presentació del llibre Fuster i els mallorquins. El debat identitari a la Malllorca tardofranquista de Gabriel Ensenyat.

La presentació d’aquest llibre important per al país serà el divendres 1 de juliol, a les 20 hores, al pati de Can Llobera. La presentació anirà a càrrec del mateix aurotr, Gabriel Ensenyat.

PUBLICITAT