LA FLAMA DE LA LLENGUA DEL CANIGO ARRIBÀ A POLLENÇA DE LA MÀ DE L’OCB

309
Foto: OCB Pollença.

Des de la delegació pollencina de l’Obra Cultural Balear ens envien aquesta nota de premsa:

“El dia 23 de Juny, vigília de la diada de Sant Joan, festa nacional dels Països Catalans, arribà a Pollença la Flama de la Llengua que, com cada any, s’encén al cim del Canigó (comarca del Conflent, Catalunya Nord), des d’on es reparteix i viatja arreu dels Països Catalans, mercès a la labor d’Òmnium Cultural i de centenars de voluntaris.

A Mallorca arriba en vaixell des de Barcelona, amb la custòdia de l’Obra Cultural Balear d’Alaró, que des de fa alguns anys s’ocupa de portar-la al Castell que senyorejaren Cabrit i Bassa, com a acte de germanor i de fidelitat a la llengua catalana.

Foto: OCB Pollença.

És una manifestació que es fa com a recordatori i continuació de les celebracions que, a principis del segle XX, sota l’auspici de l’escriptor i divulgador cultural Joan Rosselló de Son Fortesa, es realitzaren des del castell alaroner, tot encenent fogueres amb la voluntat d’enllaçar Mallorca amb les muntanyes sagrades de Montserrat i del Canigó.

PUBLICITAT

Prèviament, a l’ajuntament d’Alaró, a les sis del capvespre, es fa a mans de les delegacions de l’Obra presents en la cerimònia que es duu a terme a l’Ajuntament, el lliurament de la Flama del Canigó. Cada delegació la porta al seu lloc d’origen dins d’un fanalet, i resta dipositada en un lloc adient a convenir. La delegació de l’Obra Cultural Balear de Pollença la portà fins al Puig de Maria, on romandrà a la Capella, com a símbol de la voluntat del poble de Pollença de palesar la seva lleialtat a la llengua catalana.”

Foto: OCB Pollença.
PUBLICITAT