La fama entre sabates i patates

461

Joan Martorell

Estiu de 1970, deu i vint del matí. El famós actor britànic Peter Adamson, acompanyat de la seva dona Jean -que llueix un modern capell- passegen pel mercat de Pollença, a la plaça Major, davant l’atenta mirada dels locals. Semblen interessats en unes sabates de dona que han localitzat entre sacs i munts de patates. Mentrestant, un cusset descansa plàcidament sobre una cadira, completament aliè al que succeeix al seu voltant.

Aquesta fotografia, que sembla un “posado”, probablement fou publicada aquell mateix any a algun tabloide britànic. I és que l’autor de la imatge, Terry Daum, era un fotògraf freelance que es dedicava a fotografia famosos britànics i holandesos durant les seves vacances a Mallorca, per després vendre les imatges a diaris anglesos com Daily Mirror, Sunday Express o Goal. És a dir, un paparazzi.

Detall de la imatge

El famós actor de la sèrie més longeva de la història

El matrimoni Adamson, protagonistes de la imatge, eren molt coneguts en aquell moment al Regne Unit, ja que ell protagonitzava una famosa telenovel·la titulada “Coronation Street “que s’emetia al canal ITV. De fet, aquesta sèrie, que es va començar a emetre el 1960, encara es continua produint i figura al llibre Guinness dels Rècords com la sèrie més longeva de la història. Peter Adamson va formar part del repartiment del 1961 fins al 1983. Ell va morir el 1990, mentre que la seva dona Jean va traspassar el 1984, als 52 anys.

PUBLICITAT
L’actor Peter Adamson a un fotograma de la sèrie “Coronation street”

Un Instagram de fa mig segle

La fotografia forma part del fons Terry Daum, conservat a l’Arxiu del so i de la imatge de Mallorca. El fons està format per 8.500 negatius i 8.500 positius de fotografies fetes entre els anys 1963 i 1990. Moltes d’aquestes imatges han estat compartides a la xarxa per ASIM. Recomanam una ullada, després de la lectura de l’article, a aquest arxiu digital (https://www.flickr.com/photos/arxiudelsoidelaimatgemallorca/albums/72157692174908382), una vertadera joia que perfectament podria passar per un mur d’Instagram. Les imatges mostren la vertadera “joie de vivre” de molts famosos d’aquell temps que es mostren amb una absoluta naturalitat rodejats de paisatge i “souvenirs” de l’Illa.

PUBLICITAT