La Cursa Tomir més ambiciosa ha estat un èxit

495
Podi absolut masculí i femení de la Cursa tomir 2024. Foto: federació de Muntanya de les Illes Balears

Després de 22 edicions la Cursa Tomir s’ha convertit en qualque cosa més. Gràcies a noves col·laboracions com la marca Nnormal, la Fundació Killian Jornet o el Club d’Atletisme Pollença la Tomir ha estat tot un esdeveniment que ha omplert el cap de setmana d’activitats esportives. Des d’una fireta de l’esport a Can Villalonga, curses infantils, un rocòdrom per a infants, la possibilitat de provar les noves sabates de córrer Tomir 2.0 amb corredors professionals i, sobretot, dues curses per Fartaritx i pel Tomir espectaculars i amb un gran nivell. A més, s’ha donat la circumstància que el diumenge va ploure tant de matinada com l’horabaixa, però el temps que han durat la cursa, els corredors han gaudit de bon temps.

Resultats Cursa Tomir

La Cursa Tomir d’enguany ha tingut un recorregut de 36 km i 1.920 metres de desnivell positiu. Fins a 265 corredors han sortit a les 9 h d’aquest diumenge, dels quals 242 ha acabat la cursa. El guanyador ha estat Dakota Jones, corredor nord-americà de l’equip de Nnormal, que ha marcat un temps de 2:50:51. El segon ha estat el seu company d’equip Alejandro Forcades, que ha fet un temps de 2:51:48 en meta. El podi masculí l’ha completat Toni Melis.

Pel que fa a la classificació absoluta femenina la guanyadora ha estat Bel Calero, amb un temps de 3:30:30. En segona posició, ha entrat l’aragonesa, Laura Labarta amb un temps de 3:54:31. mentre que la pollencina Marta Bernal (Club Món d’Aventura) ha estat tercera.

Pel que fa als corredors locals, el primer a passar per meta ha estat el corredor de Secció de Muntanya Joan Riutort Cifre, que ha estat quart a la general i tercer V30. Hamal villa, del Club Món d’Aventura ha estat 3r de més de 40 anys i 19è a absolut.

PUBLICITAT

Cal dir que aquesta Cursa Tomir també ha estat el Campionat de les Balears Individual de Curses de Muntanya en línia. Per tant, els nous campions de les Balears són Alejandro Forcades i Bel Calero, mentre que els segons són Toni Melis i Marta Bernal, seguits de Joan Riutort i Natalia Mañez.

Resultats Ronda Cuculla

Enguany, per segon any, s’ha disputat la Ronda cuculla, una cursa paral·lela a la cursa Tomir que dona la volta a la Cuculla de Fartàritx amb un recorregut de 17 km i un desnivell positiu de 700 m . 114 corredors han sortit a les 10 h de la plaça Vella i tots han acabat la cursa. El guanyador ha estat Francesc Obrador Torres, del club Viva – Es Raiguer, que ha fet un temps d’1:23:21. La segona posició ha arribat el corredor pollencí de Secció de Muntanya Miquel Llompart Cànaves, amb un temps d’1:24:52. Ha completat el podi en tercera posició Joan Alexandre Melià.

En dones, la guanyadora ha estat Yessica Perez Torrente, corredora de Malift Mallorcatrail, amb un temps de 1:37:51. La segona i tercera posició absoluta han estat per Margarita Fullana Riera i María Ramis Esteva.

Entre els corredors pollencins, la millor posició ha estat per Toni Melià, primer de més 40 anys i vuitè a la general. Darrere Melià ha entrat Sion Joan Cerdà, de Secció de Muntanya, segon de més de 40 anys. El tercer pollencí ha estat Mateu Capllonch, també de Secció de Muntanya, desè a la general. Molt destacable també el paper de Joan Cerdà Salas, primer corredor sub18.

La corredora de Secció de Muntanya Margalida Valls Torandell ha estat la primera pollencina, segona de més de 30 anys i cinquena absoluta.

PUBLICITAT