La Cursa Tomir és transforma en un esdeveniment carregat d’activitats dedicades a la muntanya

449
Un moment de la presentació de la Cursa Tomir aquest matí

Aquest cap de setmana, Pollença acull una de les curses de muntanya amb més prestigi i tradició de l’illa: la Cursa Tomir. Aquesta cursa, organitzada per la Secció de Muntanya del Club Pollença des de l’any 2001, enguany, en la seva 22a edició, es converteix en tot un esdeveniment amb tres dies plens d’activitats dedicades a la muntanya, l’esport i el medi ambient.

Aquest matí s’ha presentat aquesta edició tan especial a l’Ajuntament de Pollença. L’acte ha comptat amb la presència del batle de Pollença, Martí X. March; el regidor d’Esports, Mateu Tugores; el president de la Federació Balear de Muntanya i Escalada, Xisco Fanals; i el president de la Secció de Muntanya del Club Pollença, Miquel Llompart.

Llompart ha explicat que diversos factors fan que aquesta edició sigui diferent. Per una banda, s’ha iniciat una col·laboració amb la marca de roba esportiva Nnormal, motivada pel fet que aquesta marca té un model de sabates anomenat Tomir. Aquesta col·laboració també s’ha estès a la Fundació Kilian Jornet, qui és representant de la marca. Gràcies a aquestes noves col·laboracions s’han programat una sèrie d’activitats prèvies a la cursa amb l’objectiu de fomentar el coneixement i l’amor per la muntanya.

Llompart també ha destacat la novetat que enguany la Cursa Tomir comptarà per primera vegada amb curses infantils, organitzades gràcies a la col·laboració i la feina del Club d’Atletisme Pollença, a més d’un rocòdrom perquè els més petits s’iniciïn en el món de l’escalada.

PUBLICITAT

Cal dir que, des de l’any passat, la Cursa Tomir té el sobrenom de “Memorial Miquel Amengual”, recordant a un dels membres més destacats i emblemàtics de la Secció de Muntanya.

Com a part dels actes de la Cursa Tomir aquest dilluns i dimarts, el corredor de muntanya Alejandro Forcades ha visitat diferents centres escolars del municipi fent xerrades als més joves sobre educació ambiental i trail running.

Divendres 29

El divendres 29 de març, entre les 9:30 i les 12:30, es durà a terme una acció de voluntariat consistent en recuperar camins de muntanya usant restes de llenya del temporal Juliette. Aquestes branques s’usaran per eliminar adreces als camins on s’intervindrà. Aquesta acció forma part del projecte Restore the Trails, impulsat per la Kilian Jornet Foundation.

El mateix divendres, a partir de les 18 hores, els corredors de muntanya i ambaixadors de la marca Nnormal Alejandro Forcades, Dakota Jones i Tòfol Castanyer oferiran una xerrada col·loqui al Club Pollença titulada “Elevate Earth”. L’objectiu d’aquesta conferència és fusionar coneixements sobre el canvi climàtic, l’impacte ambiental i el trail running.

Dissabte 30

El dissabte 30 de març, a Can Villalonga, tindrà lloc una prova esportiva per presentar les noves sabates de Nnormal Tomir 2.0. Es tracta d’un test per provar les noves sabates amb l’atleta de Nnormal Dakota Jones. El punt de partida serà el Booth de Nnormal, a Can Vilallonga, Pollença. Per participar cal inscripció prèvia a la web de Nnormal.

Durant tot el dissabte, els corredors que ho desitgin podran dur les sabates de córrer velles a un stand situat a Can Villalonga perquè puguin ser reciclades i tenir una nova vida gràcies al programa No Trace.

I edició “U MINI TOMIR”

El dissabte 30 de març tindrà lloc la primera edició de “U mini Tomir”, un seguit de curses infantils per la zona urbana de Pollença organitzades pel Club d’Atletisme Pollença. Les curses començaran a les 10:30 h i es pot trobar tota la informació al següent enllaç: https://www.elitechip.net/index.php?zwshow=compdet&idcomp=7011648.

A més, el mateix dissabte 30, s’instal·larà a Can Villalonga un rocòdrom infantil on els més petits comptaran amb l’ajuda de monitors experts.

Les curses

Però l’acte central tindrà lloc el diumenge amb les dues curses: la Cursa Tomir, de 36 km i 1.920 metres de desnivell positiu, i la ronda Cuculla, de 17 km i 700 metres de desnivell positiu.

Cursa Tomir

La Cursa Tomir enguany torna a ser la Copa Balear CXM de trail en línia individual de curses de muntanya. Els més de 300 corredors inscrits a aquest recorregut sortiran a les 9 h de la plaça Vella, i tindran un màxim de 9 hores per completar 36 km (més 3 km neutralitzats) i arribar al Convent de Sant Domingo, on hi haurà la meta. Abans d’això, hauran de fer cim al Tomir i passar per punts tan emblemàtics com el Puig Tomir (1.103 metres), que inclou la pujada a aquest mític cim. Amb sortida a Pollença, la cursa passa per punts tan emblemàtics com Lassarell, la Mola, el Pujol o el Camí Vell de Lluc.

Ronda Cuculla

La ronda Cuculla és una cursa amb un quilometratge inferior que, com be indica el seu nom, rodeja la cuculla de Fartaritx. Seran 120 corredors que sortiran a les 10h del Convent de Sant Domingo i es dirigiran cap a la vall de Colonya per pujar a Lassarell, la Mola, el coll de Miner i tornar a capa Pollença per can Huguet. L’arribada també serà al convent de Sant Domingo.

La inscripció a les dues curses està tancada.

PUBLICITAT