LA COL·LABORACIÓ ENTRE MEDI AMBIENT I CLUB POLLENTIA PERMET ELIMINAR PLANTES INVASORES A L’ALBUFERETA

220
El conseller Miquel Mir amb el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas; el gerent de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), Joan Ramon; i el gerent del Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), i Luis Parpal, durant la visita a la Reserva Natural de l'Albufereta, on es duen a terme tasques de desbrossament natural amb deu someres.

Des de fa anys, la conselleria de Medi Ambient i Territori i Club Pollença Resort col·laboren amb un projecte l’objectiu del qual és eliminar plantes potencialment invasores dins la Reserva Natural de l’Albufereta.

En aquests moments, les tasques d’eliminació i control de plantes com l’americana (Stenotaphrum secundatum) i el kikuyo (Pennisetum clandestinum), dos tipus de grama, abracen una superfície de 9.000 m2. Per això, s’ajuden de someres, que permeten rebaixar l’altura i densitat de l’espècie invasora facilitant les actuacions mecàniques posteriors.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, va visitar ahir dijous 11 de juny, les instal·lacions del Club Pollentia Resort, establiment amb el qual la conselleria manté, des de fa anys, un conveni de col·laboració per a coordinar actuacions en benefici de la conservació de la Reserva Natural de l’Albufereta.

Mir va ser rebut pel director de l’hotel, Bernat Dahlhaus, qui li va mostrar les darreres actuacions que s’han practicat a les zones enjardinades amb la col·laboració del Servei de Protecció d’Espècies per eliminar plantes potencialment invasores d’aquelles zones que limiten amb la Reserva Natural i la creació de barreres de protecció a través de la sembra d’espècies pròpies de les Illes Balears.

PUBLICITAT

El conseller va agrair el compromís de l’establiment amb la conservació de l’entorn. «Mantenir sinergies entre institucions i entitats privades per garantir la preservació dels nostres espais naturals protegits sempre és una bona notícia», va assegurar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT