EL PROGRAMA DE LA PATRONA 2021, REDEFINIT PER LA CINQUENA ONADA

1811

Avui ja s’ha repartit el cartell de la Patrona i els pròxims dies, es repartirà el programa de festes en format físic. Un programa, però, que tot i estar imprès, està subjecte a qualsevol canvi en funció de les normatives anti-Covid que vagin sortint i en funció de la situació sanitària de cada moment. De moment, ja s’ha decidit no fer canonades, traslladar els concerts que s’havien de fer a la Plaça de Ca les Munnares a Can Escarrintxo i està per decidir si sonarà l’Alborada. Així ho han explicat avui el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, i el regidor de festes, Pep Lluís Pons, a Radio Pollença.

El concerts es traslladen a Can Escarrintxo

Les tres revetlles musicals que en un principi s’havia pensat que és fessin a la plaça de Ca les Munnares, es traslladen al camp de futbol de Can Escarrintxo, on és més fàcil controlar l’aforament. Així el dimarts 27 de juliol tindrà tindrà lloc el concert de OR (O-Erra), dia 30 concert Tribut a Dire Straits, i dia 31 concert Tribut a Héroes del Silencio. El primer dels concerts serà gratuït però s’han de recollir les entrades a Can Llobera, mentre que els dos concerts tributs tindran un preu d’entre 10 i 25 euros. Les entrades per als tributs ja es poden comprar a Can Moixet, al Club Pollença i a Electrodomèstics Reus al Moll. També on line a www.wegow.com.

Concert Solidari de Tomeu Penya

Tot i que el sus oficial de les festes és dilluns 26 de juliol, el dissabte 24 tindrà lloc el concert solidari que cada any organitza Rotary Club Pollença. Un concert que enguany durà fins al Claustre de Sant Domingo a Tomeu Penya i el seu espectacle “Íntim”. El preu de l’entrada és de 20 euros.

Gimcana de la Patrona

Un altre dels actes que tindran lloc abans de l’inic oficial de les festes, és la gimcana de la Patrona. Organitzada pel Punt Jove, serà el diumenge 25 a les 19:00. Per apuntar-s’hi han de ser grups d’entre 6 i 8 persones de més de 16 anys. S’han d’apuntar per correu electrònic a uepjove@ajpollenca.net.

PUBLICITAT

Torneig de pàdel de la Patrona

Un dels actes esportius nous d’aquestes festes és el primer torneig de pàdel de la Patrona, que es jugarà al Port de Pollença. El divendres 23 es començaran a jugar els primers partits i les finals es jugaran dia 1 d’agost. L’ajuntament ha habilitat la part de les pistes que dona a la via de circumval·lació per a que es puguin veure els partits còmodament.

Penjada discreta de la bandera

El dia de Santa Aina comencen les festes de la Patrona. Tot i que es penjarà la bandera de l’Ajuntament, es farà d’una manera discreta en un horari que no es farà públic per evitar aglomeracions.

El pregoner serà…

El pregó d’enguany anirà a càrrec de José Luis-Reig, psicòleg clínic, especialista en l’aplicació terapèutica del Mindfulness. El pregó es titula “Traspassa la boirada”, fent referencia a una estrofa del poema de Miquel Costa i Llobera.

Presentació del llibre sobre el contraban

L’investigador pollencí Rafel Trias presentarà el llibre El contraban i l’estraperlo de la postguerra, el dimarts 27 de juliol, a les 20’30 hores, al pati de l’Ajuntament.

Ballugall fa deu anys

El dimecres 28 de juliol, el grup pollencí Ballugall oferirà un concert molt especial per celebrar els 10 anys de la seva formació. Serà a les 21:30 al Claustre de Sant Domingo. L’aforament es limitat i la gent podrà entrar per ordre d’arribada.

Dissabte de la Patrona, gran tardeo… d’assegut

Dia 1 d’agost hi haurà un Gran tardeo Solidari amb discjòqueis entre les 8 de l’horabaixa fins a mitjanit. Serà també a can Escarrintxo i igual que als concert, la gent haurà d’estar asseguda a la seva taula i no es podrà moure ni interactuar amb les altres taules.

Agustin el Casta al Claustre

També dia 1 a les 21:00 al claustre de Sant Domingo, ASPANOB torna dur a Pollença a Agustin “El Casta”, amb el seu darrer espectacle “Café Desconfinado”. El preu es de 22 euros anticipada, i 25 a a taquilla.

Una Alborada per decidir

El batle ha explicat a radio Pollença que la decisió de que la Banda de Música de Pollença surti a tocar l’Alborada es decidirà pocs dies abans entre batlia i les regiduríes de la policia i festes, en funció de la situació sanitària.

Bars probablement tancats i sense barres als carrers

Aquesta també es una decisió que està per prendre. El batle ha explicat que el dijous hi ha junta de seguretat local i aquesta és una de les decisions que prendran. De tota manera el batle veu molt probable que es tornin a tancar els bars l’horabaixa de la Patrona i dia 1 a vespre.

Dia 2 d’agost, La Patrona

Igual que l’any passat, el dia de la Patrona es faran únicament 2 actes. El matí hi haurà l’ofici i els Cossiers ballaran, però dins l’església.

L’acte institucional i les distincions, l’horabaixa al claustre

L’acte institucional serà capvespre a les 20:00 al Claustre. Es donaran les distincions de la Patrona i després hi haurà concert de la Banda de Música. El batle ha explicat que encara no es pot dir per a qui seran les distincions ja que aquesta setmana hi ha la comissió informativa i es votaran les diferents propostes.

Altres actes

A més de tots aquests actes, tambér hi haurà activitats per als més petits, teatre, presentacions de llibres, i diferents actes culturals. Tot serà amb amb aforment controlat i aplicant totes les musures de seguretat.

PUBLICITAT