LA BICICLETA VERDE INCIA UN BREU CICLE DE CINEMA JOVE

224
Fotograma de La bicicleta verde, el primer film de les dues sessions de cinema jove.

Demà, diumenge 15 de novembre, a les 17 hores, al Club Pollença, es projectarà La bicicleta verde, el primer d’un breu cicle de cinema jove.

Emmarcat dins el programa d’aquesta Fira entre parèntesi, el cicle de cinema jove contempla la projecció de dos films: La bicicleta verde i Figuras ocultas. A més de visualitzar les pel·lícules, la intenció és obrir el debat entre els assitents.

Aquest acte de cinema i debat entorn a La bicicleta verde està adreçat a infants i joves d’entre 12 i 18 anys. És una activitat gratuïta. Ara bé, degut a la pandèmia del coronavirus i per garantir les mesures de seguretat sanitària, l’aforament estarà limitat, l’ús de la mascareta serà obligatori i també el rentat de mans amb gel hidroalcohòlic.

La bicicleta verde

La bicicleta verde és un drama social sobre la infantesa, basat en fets reals. El film es va estrenar l’any 2012, dirigit per Haifaa Al-Mansour i interpretat per Reem Abdullah, Waad Mohammed, Adbullrahman Algohani, Sultan Al Assaf i Ahd Kamel.

PUBLICITAT

L’argument de La bicicleta verde gira entorn a Wadjda, una nina de deu anys que viu en una societat tan tradicional que, pel fet de ser una nina, no li són permeses. Per exemple, té totalment prohibit anar amb bicicleta.

A pesar de tot, Wadjda és una nina divertida i emprenedora que es mou al límit entre allò permès i allò prohibit. Desitja tenir una bicicleta per poder fer una carrera amb el seu amic Abdullah, però sa mare no li permet, perquè les bicicletes són un perill per a la dignitat d’una nina.

Entre altres premis, La bicicleta verde va estar nominada als premis BAFTA 2013 com a Millor pel·lícula de parla no anglesa; als Independent Spirit 2013 a Millor òpera prima i als Satellite Awards a Millor pel·lícula estrangera. A més a més, va rebre el Premi a la llibertat d’expressió als National Board of Review 2013, entre altres.

Cartell de La bicicleta verde.

Figuras ocultas

El proper dia 22 de novembre, a les 17 hores, al Club Pollença, hi haurà la projecció del segon film d’aquest cicle de cinema fòrum. Aleshores, es projectarà Figuras Ocultas i posteriorment s’obrirà un debat. Aquest acte està pensat per a joves majors de 16 anys. L’entrada serà gratuïta, però l’aforament limitat per complir amb les mesures anti-covid-19.

PUBLICITAT
PUBLICITAT