LA BANDA OFERÍ UN EXTRAORDINARI CONCERT DE SETMANA SANTA

206

Tal i com estava previst, aquest diumenge 28 de març, la Banda de Música de Pollença va oferir un concert en el qual va comptar amb la col·laboració de la soprano, Irene Gili.

Segons impressions del públic, va ser un concert exatraordinari. De fet, la Banda de Música, dirigida per Miquel Gayà, havia fet un gran esforç per poder presentar un programa interessant i “amb unes peces de considerada dificultat, tant tècnica com de posada en escena”.

La soprano artanenca, Irene Gili, “va fer una interpretació magistral del Pie Jesu del Rèquiem de Faure i de l’Ave verum de Mozart”, apunten des de la Banda.

A més a més, per a l’ocasió, estrenaren l’obra “The Saint and the Citi” de Haan. Amb aquesta peça que representa la vida de Sant Miquel, la Banda de Música de Pollença va tancar el segon concert de Setmana Santa (havien actuat ja durant l’acte del pregó que es va fer el divendres 26 de març, a la mateixa Parròquia).

PUBLICITAT

A més d’aquests tres moments destacats del Concert de Setmana Santa, la Banda havia escollit un repertori adequat a aquests dies de Passió i Setmana Santa. Així, el concert va començar amb la “Fanfare for a common man” de Copland, que interpretà la secció de vent, metall i percussió.
Després varen tocar la marxa fúnebre “Sueño Eterno” de Jaume Teixidor i, després del “Pie Jesu” acompanyant la soprano Irene Gili, varen fer l'”Intermezzo” de Cavalleria Rusticana de Mascagni. Amb el “Valse Triste” i la marxa fúnebre “Mektub” (paraula àrab que vol dir estava escrit) de Sibelius, donaren pas al conegut “Adagio” de Tomasso Albinoni.

Com s’ha avançat, el concert va acabar amb “Ave verum” de Mozart i “The saint and the city” de Haan. I, fora de repertori, regalaren al públic l’Hallelujah de Cohen.

Vídeo de Fernando Perianes.

Diumenge de Ram

Després del pregó que, aquest 2021, va pronunciar el Prior de Lluc, Marià Gastalver Martín, ahir, diumenge 28 de març, Pollença va viure el diumenge del Ram.

El matí, la benedicció de rams i palmes es va fer a les parròquies del Port i de Pollença, durant l’Ofici. O sigui sense processó, ja que des del Bisbat es va suspendre “tots els actes que anys anteriors se realitzaven a l’exterior del temple.

El capvespre, com és costum, va tenir lloc el Via Crucis. I, a continuació, hi va haver el segon concert de Setmana Santa de la Banda de Pollença.

Durant aquests dies de Setmana Santa, a més de l’exposició virtual organitzada per la Comissió de Confraries, l’activitat serà bàsicament religiosa amb misses tant el Dijous Sant com el Divendres Sant, així com el Dissabte de Resurecció i Diumenge de Pasqua. El dia de la Festa del Puig, per segona vegada, no es podrà fer per raons sanitàries.

Convé recordar que, des del Divendres de Passió, a les capelles de la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels, s’hi pot veure una exposició en què es poden veure els elements propis de cada Confraria.

PUBLICITAT