KARINA GÓMEZ ES PROCLAMA CAMPIONA DE BALEARS D’ULTRADISTANCIA A LA MALLORCA 5000

874
Karina Gómez, al centre, va guanyar la cursa i el campionat de Balears

A les 6 del matí del dissabte 23 d’octubre a la plaça de Sóller, es donà el sus a la cinquena edició de la Mallorca 5000. 267 corredors començaren a córrer amb l’objectiu d’arribar a Pollença passant, en un recorregut de 66 km, per cims com l’Ofre, el Massanella i el Tomir. D’aquests 267 corredors, 66 donarien el relleu a altres companys a l’arribada al pla de Cúber, ja que la cursa es podia córrer en equips de 3 corredors. Altres 31 abandonarien abans d’arribar a Pollença, el que mostra la duresa d’aquesta prova. A més, enguany la cursa era Campionat de Balears de Ultradistancia de la Federació de Muntanya i Escalada.

Karina Gómez, campiona de Balears

En categoria individual, el guanyador absoluts masculí, va ser el corredor de Salamanca Miguel Ángel Heras (Salomon The Elements ), que va completar la cursa en 8 hores i 4 minuts. El segon en arribar a meta, amb un temps de 9 hores i 21 minuts, va ser Miguel Àngel Cuenca Perelló (Bestard mountain Boots). Cuenca, va ser el primer corredor balear, i per aquest motiu es va proclamar campió de Balears d’Ultradistancia.

En dones, la guanyadora absoluta va ser la pollencina Karina Gómez (Talaiots Club de Muntanya), que també es va proclamar campiona de Balears d’ultradistancia. Va fer un temps de 10 hores i 15 minuts. La segona classificada va ser Estelita Santín (La Trastienda Del Trece), que va fer un temps de 10 hores i 55 minuts, 40 minuts més que la corredora pollencina.

Per equips, els guanyadors foren Joan Toni Mayol, Gerard Marce i Marc Arnau Marce (Altura-Sports Lloseta), que completaren la cursa en 7 hores i 39 minuts.

PUBLICITAT

Molts corredors pollencins a les primeres posicions

Molts corredors pollencins aconseguiren pujar al podi en diferents categories.

El primer pollencí en creuar la meta, després de Gómez, va ser Toni Capllonch (Secció de Muntanya) que va ser 31è a la general i 12è de més de 40 anys amb un temps de 10 hores i 55 minuts.

Pep Frontera, segon en categoria de més de 50 anys

Destacable el paper que realitzà una vegada més Pep Frontera (S. de Muntanya), que va ser segon en categoria de més de 50 anys i 35è a la general amb un temps d’11 hores i 26 minuts.

D’altre banda, Marga Llompart (S. de Muntanya) va ser segona en categoria de més de 40 anys amb un temps de 14 hores i 28 minuts.

Marta Bernal (Club Mon d’Aventura) va ser segona en categoria de més 30 anys i sisena absoluta, fent un temps de 13 hores i 15 minuts.

Laura Rayó, Joana Chacon i Michelle Vilches. Foto: Tolo Sent

Per equips, les corredores de Secció de Muntanya Laura Rayó, Joana Chacon i Michelle Vilches foren segones per equips en categoria femenina, amb un temps d’11 hores i 46 minuts.

El primer equip masculí format per pollencins que va creuar la meta, va ser l’integrat per Arnau Colomar, Jordi Torres i Joan Frontera. Feren 6ns per equips a la general amb un temps de 9 hores, 6 minuts i 14 segons.

Arnau Colomar, Jordi Torres i Joan Frontera

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT