JUNY, TOT UN MES PER VISIBILITZAR LA LLUITA LGTBI+

85

Fer un món més habitable per a tothom, és un objectiu per a cada dia. Tot i amb això, la commemoració de dies mundials és una bona “excusa” per recordar-ho a aquells que tenen fòbia o no toleren la diferència. No basta ser “iguals davant la llei”, sinó que la llibertat individual és imprescindible per gaudir d’una bona salut social.

El 28 de juny és el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ i, a Pollença, l’activitat s’allarga durant tot el mes. De fet, des del passat dijous 2 de juny, a can Llobera, hi ha una exposició de temàtica LGTBI+, per a qui vulgui consultar-la.

Per altra banda, també a Can Llobera, aquest divendres 10 de juny, s’inaugurarà una exposició que duu per títol “40 anys de lluita LGTBI 1976-2016” i que aplega fotografies i retalls de diaris que formen un bocí de la història de la societat mallorquina.

L’exposició és un acte de memòria, de reconeixement i de reparació amb totes les persones del col·lectiu LGTBI que han lluitat i continuen lluitant per poder exercir amb llibertat tots els seus drets i que treballen, cada dia, per eradicar la discriminació.

PUBLICITAT

Si avui dia la sexualitat encara és tabú en la nostra societat, fa quaranta anys qualsevol manifestació de la pròpia identitat sexual i encara més la reivindicació dels drets era socialment reprimida, castigada i ocultada.

La mostra, que es podrà visitar fins al 24 de juny a Can Llobera, és un recorregut per 40 anys de lluita. Quatre dècades contades en imatges i titulars que ens transporten a la invisibilitat, la discriminació, la por, les agressions, i arriben a l’aprovació de la Llei 8/2016 del 13 del 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i per eradicar l’LGTBI-fòbia.

El 14 de juny, a les 11 hores, a Ràdio Pollença, s’emetrà un programa durant el qual es tractarà sobre la “Transexualitat”.

Finalment, el 16 de juny, a les 17’30 hores, a l’edifici Miquel Capllonch del Port de Pollença, es durà a terme una activitat adreçada als infants de primer, segon i tercer d’Educació Primària del municipi. Amb el títol de “Planeta Koloro”, l’associació Chrisallys impartirà un taller sobre diversitat de gènere.

La intenció d’aquest taller és proporcionar coneixements de realitats no contemplades dins el temari tradicional, treballar l’autopercepció, donar opció a l’alumnat a poder expressar-se amb llibertat i fomentar el respecte envers les altres persones, siguin quines siguin les seves característiques o particularitats.

Les escoles que estiguin interessades en aquesta activitat, poden sol·licitar-la a través d’aquest telèfon 611568929.

PUBLICITAT