JUNTS PROPOSA QUE EL CONSUM D’AIGUA ES MESURI SEGONS LES PERSONES QUE VIUEN A LA CASA

373

Junts Avançam denuncia l’equip de govern per aplicar tarifes progressives a la factura de l’aigua, cosa que, en alguns casos, es tradueix en un augment considerable de la factura. Des de la coalició progressista demanen que, mentre dura l’estat d’alarma, el consum d’aigua es mesuri pel nombre de persones que viuen a l’habitatge i no de manera exponencia. A més a més, denuncien que l’equip de govern hagi incomplit l’acordat amb el principal grup de l’oposició.

A través d’una nota de premsa, Junts Avançam assegura que, en una junta de portaveus, l’equip de govern de l’Ajuntament “havia manifestat la voluntat de no fer efectives les tarifes progressives de la factura d’aigua a través de l’Empresa Municipal de Serveis”.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, es desmarca i afirma que “no és vera que a la junta de portaveu ens comprometéssim a no fer efectives les tarifes progressives de l’aigua durant l’estat d’alarma”.

Les tarifes progressives doblen la factura

Junts Avançam senyala que, pel fet d’haver estat confinats, s’ha incrementat l’ús d’aigua “i les tarifes progressives doblen, en segons quins casos, la factura emesa als usuaris”. Per això mateix, “des de Junts Avançam, vàrem al·legar l’ordenança de tarifes d’aigua des d’un punt de vista social. Per això, vàrem proposar que el consum havia de tenir en compte el número de persones que viuen en un mateix habitatge. És imprescindible per a què l’ordenança sigui justa, se combini el padró d’habitants amb el consum d’aigua. El fet de no haver resolt les al·legacions presentades, fa que un habitatge que hi viu una sola persona pagui 0,51 euros la tona d’aigua que consumeix, i se penalitzi un habitatge que hi viuen tres, quatre o més persones, ja que poden pagar fins a 1,65 euros la tona, a pesar que, el consum per persona sigui més baix en al darrer cas”.

PUBLICITAT

Suspesa la quota de servei a les empreses aturades

Per la seva banda, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, anuncia que “allò que ha fet l’Ajuntament a través d’EMSER, ha estat suspendre la quota de servei a aquelles empreses com hotels, bars, restaurants… que, durant l’estat d’alarma, no han tengut activitat, la qual cosa ha suposat uns 40.000 euros menys de facturació per aquest concepte”. Cifre Ochogavia informa que “això s’ha fet d’ofici”.

Respecte les acusacions de Junts Avançam, el batle de Pollença puntualitza que “Junts va proposar aquesta mesura (que cada comptador no pagàs per tarifa progressiva sinó pel número d’empadronats en aquell domicili), però això no es fa a cap municipi de les illes Balears. A més no diguérem que ho volíem aplicar. A part que, per a l’aprovació definitiva dels preus públics de l’aigua, perquè pugui ser definitiva, s’ha d’aprovar a la comissió de preus de la comunitat autònoma”, puntualitza Bartomeu Cifre Ochogavia.

En aquests moments d’estat d’alarma per la pandèmia a causa del covid-19, “es demostra novament la nul·la sensibilitat per part de l’ajuntament de Pollença a ajudar la ciutadania” conclouen des de Junts Avançam. Per això, insisteixen a demanar que, mentre duri l’estat d’alarma, se suspenguin les tarifes progresives que penalitzen, sobretot, els habitatges, on viuen més persones.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT